Hoe kiest u het beste keukenblad voor in de keuken?

Handige tips

Geschreven door: Songül op 30 mei 2024

Het kiezen van een keukenblad kan een enorme uitdaging zijn. Inmiddels zijn er 100+ soorten en materialen keukenbladen verkrijgbaar. Toch is het keukenblad het meest gebruikte onderdeel in uw keuken. Waar begint u met zoeken en wat is de beste aanpak? In deze blog lichten wij u graag toe hoe u het beste keukenblad kan kiezen voor in uw keuken!

Hoe kiest u het beste keukenblad voor in de keuken? - Küchen-Dump

Welke materialen keukenbladen zijn er?

Keukenbladen zijn verkrijgbaar in diverse materialen. Het ene wat duurder dan het andere en allen met verschillende eigenschappen. Ieder keukenblad kent zijn voor- en nadelen. De meest voorkomende soorten lees je hieronder:

Keramiek keukenblad

Een keukenblad van keramiek heeft een luxe uitstraling en geeft uw keuken een unieke look. Daarnaast is keramiek, kras- en hittebestendig en onderhoudsvriendelijk.

Composiet keukenblad

Voor een natuurlijke uitstraling van uw keukenblad is composiet een passende oplossing. Het is een redelijk hard materiaal en verkrijgbaar in diverse kleuren. Ook hierbij is het blad kras- en hittebestendig en onderhoudsvriendelijk.

Graniet keukenblad

Een keukenblad van graniet staat erom bekend dat deze lang meegaat en bestendig is tegen stoten, krassen en snijden. Let wel op met kleine vlekken en het schoonmaken hiervan. Door het blad regelmatig te impregneren zal het blad langer mooi blijven.

RVS keukenblad

Een keukenblad van RVS is het meest praktische en onderhoudsvriendelijke blad voor in uw keuken. Deze bladen zijn watervast en hittebestendig. Let wel op met het snijden op uw keukenblad. Dit kan behoorlijke krassen achterlaten.

Kunststof/ laminaat keukenblad

Deze keukenbladen zijn verkrijgbaar vanaf een kleiner budget. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar van houtlook tot marmer look blad. Onderhoudsvriendelijk en praktisch, pas wel op met hete pannen. Dit kan beschadiging opleveren aan uw keukenblad.

Songül

Keukenbladen zijn verkrijgbaar in diverse materialen.

Küchen-Dump - Knipsel
parallel keuken smal
Küchen-Dump - 124

De juiste hoogte van het keukenblad

Naast het materiaal van het keukenblad is het belangrijk om de juiste hoogte te bepalen. Dit zorgt voor een comfortabele houding en voorkomt rugklachten op de lange termijn, hierdoor kunt u op een ontspannen manier dagelijks koken. Op basis van uw lichaamslengte kunnen wij de beste hoogte van het keukenblad bepalen.

Daarbij is het belangrijk om te kijken naar de gezinssamenstelling van uw woning. Zijn er meerdere gezinsleden die regelmatig koken? Kies dan voor een standaard hoogte zodat meerdere keukengebruikers op een comfortabele manier aan de slag kunnen.

Tips bij het kiezen van uw keukenblad

  • Denk goed na over welke functionaliteiten voor u belangrijk zijn. Liever een onderhoudsvriendelijk blad of een blad wat hitte bestendig is en een luxe uitstraling heeft? Neem dit mee in uw overweging.
  • Kijk goed of het gewenste blad aansluit bij de keukenstijl en eventuele woonkamer inrichting. Een houtlook blad gaat bijvoorbeeld goed samen met een landelijke keuken. En zo past marmer look keukenblad goed bij een industriële keuken.
  • Kijk goed naar de levensduur van uw keukenblad. Is het blad voor een tijdelijke bedrijfskeuken of voor in een nieuwbouw woning? Vraag onze keukenspecialisten voor advies!

 

Gratis 3D ontwerp bij Kuchendump

Op zoek naar uw nieuwe droomkeuken? Laat een GRATIS professioneel 3D ontwerp maken! Onze keukenadviseurs ontwerpen graag uw droomkeuken in 3D. Breng uw ideeën tot werkelijkheid. Geef uw wensen door en wij gaan voor u aan de slag.

 

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wilt u graag deskundig advies over de het beste keukenblad in uw keuken? Wij helpen u graag! Samen met Küchen-Dump kunt u de stap zetten naar een een fijne keuken om in te koken en leven. Kom langs bij ons in de showroom of maak alvast een afspraak.

Laatste trends