Landelijke keuken

Wat is een

Wanneer u houdt van een gezellige en warme keuken, dan is de landelijke keuken de perfecte stijl voor u! De keuken kenmerkt zich door de warme kleuren en natuurlijke materialen die worden gebruikt. Er is veel mogelijk met deze keukenstijl en dat is daarom ook één van de redenen waarom veel mensen voor deze stijl kiezen.

Moodboard

Materialen

Marleen en Edward

De landelijke keuken bij

Marleen en Edward zijn helemaal fan van hun landelijke keuken! Deze keukenstijl past perfect bij hun boerderijwoning in Drenthe. In hun keuken is er gebruik gemaakt van een taupe kleurige muur voor een warmer effect. De keuken zelf heeft een crème kleur, zodat deze ook beter aansluit bij het effect. Voor de achterwand is er gebruik gemaakt van tegeltjes. Dit maakt de keuken speelser. U kunt er natuurlijk zelf voor kiezen om de gehele wand te betegelen of alleen maar een klein deel, zoals hier. Het voordeel van een landelijke keuken is dat het niet altijd opgeruimd hoeft te zijn. Door gebruik te maken van vitrine kastjes en open planken creëert u de levendige sfeer. Dit is kenmerkend voor de landelijke keuken.

Verder staat bij een landelijke keuken het gebruik van natuurlijke materialen centraal. Hierbij zou u bijvoorbeeld kunnen denken aan het gebruik van natuursteen of een houten vloer. Bij deze keukenstijl wordt over het algemeen niet heel vaak gebruik gemaakt van tegels, maar er zijn zeker tegels die wel goed aansluiten bij deze stijl, zoals op de afbeelding te zien is. Tegenwoordig zien we bij de landelijke keukenstijl ook elementen terugkomen van de moderne stijl. Denk hierbij aan betonlook of lichte tegels die worden geplaatst. Mocht u toch meer een liefhebber zijn van de echte klassieke landelijke keuken, dan kunt u er altijd nog voor kiezen om uw wanden of vloertegels ook te laten bekleden met mozaïek. Dit zorgt voor het romantische effect!

Bent u net als Marleen en Edward helemaal fan van de landelijke keukenstijl? Maak dan een afspraak bij Küchen-Dump en laat u adviseren! Onze keukenspecialisten staan voor u klaar om u te helpen bij het vinden van uw droomkeuken!

Küchen-Dump - grenada-300×300
Küchen-Dump - grenada-2
Küchen-Dump - landelijk-kuechen-dump-3

.

Doe inspiratie op

Blader door