Klassieke keuken

Wat is een

Een klassieke keuken is perfect voor de liefhebbers van sfeer. In deze keukenstijl heerst een warme en nostalgische sfeer. Deze populaire stijl is tijdloos en chique. Vaak worden er bij een klassieke keuken antieke elementen en luxe details gebruikt. Toch zien we tegenwoordig ook wat meer modernere elementen terugkomen.

Moodboard

Materialen

De klassieke keuken bij

Hellen en Peter

Brandon en Mandy hebben een klassieke keukenstijl in hun woning in Utrecht. Beiden zijn ze dol op klassieke vormen geïnspireerd door de Franse stijl. Dit is dan ook terug te zien in hun keuken. Ze hebben een groot raam in hun keuken waardoor er veel licht binnenkomt. Dit wordt versterkt door het gebruik van lichte kleuren, zoals roomwit en ecru.

Een plantje hier en daar, schilderijtjes op de schouw, een grove fruitschaal op het aanrecht, kookgerei dat aan de muur hangt: een klassieke keuken leeft. Dit zorgt dan ook voor de knusse en huiselijke sfeer. Ook de zwart-wit geblokte patroontegels en sierlijke kranen behoren tot de klassieke keukenstijl. Een klassieke keuken kenmerkt zich door rustige zachte tinten, klassieke en ronde vormen en verschillende accessoires. Denk aan de kleuren als roomwit, pastelblauw en subtiele grijstinten. Om het nostalgische gevoel te bevorderen wordt er ook veel hout gebruikt.

Bent u ook weg van de klassiek keukenstijl? Of bent u benieuwd naar andere keuken stijlen en wilt u graag inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje in ons inspiratiemagazine! Deze staat bomvol tips, de nieuwste trends en uiteraard prachtige keukenfoto’s.

Küchen-Dump - barbados-kuechendump-1
Küchen-Dump - kuechendump-hoekkeuken
keuken voor het hele gezin

.

Doe inspiratie op

Blader door