Magnetron

Assortiment

In de keuken mag een magnetron natuurlijk niet ontbreken. Omdat er verschillende soorten magnetrons zijn, leggen wij graag aan u uit wat de verschillen zijn en waar u op moet letten.

Punten waar u op moet letten
Voordat u een magnetron komt uitzoeken, is het goed om te weten waar u rekening mee moet houden. Er zijn namelijk veel verschillende soorten magnetrons. Wij helpen u om de beste magnetron uit te zoeken die bij uw situatie past.

  • De inhoud: wanneer u een groot gezin heeft, is het verstandig om te kiezen voor een ruimer model. Als dit niet het geval is, dan wordt er vaak gekozen voor een standaard model. Deze heeft een inhoud van tussen de 20 en de 36 liter.
  • Het vermogen: dit gaat om het aantal watt waar de magnetron over beschikt. Het is namelijk zo dat hoe meer watt de magnetron bevat, hoe sneller het voedsel opwarmt of ontdooit. De meeste magnetrons beschikken over 700-900 watt.
  • Bediening: dit hangt geheel af wat uw smaak is en wat uw wensen zijn omtrent het uiterlijk. De meeste mensen kiezen voor een magnetron met touchscreen, omdat dit makkelijker schoon te houden is.
  • Aanvullende features: dit is geheel afhankelijk waar u de magnetron voor gaat gebruiken en hoe vaak hij zal worden gebruikt. Bij regelmatig gebruik zou u kunnen gaan voor een luxere variant met bijvoorbeeld een grill-functie.

Magnetrons

Verschillende soorten

De magnetron
Wanneer u de magnetron alleen gaat gebruiken voor het opwarmen van uw eten of een kopje melk, is de solo-magnetron een perfect apparaat. Hij is al verkrijgbaar in een klein formaat, die u op elke plek gemakkelijk kwijt kunt.

De combi-magnetron
De combi variant kan in tegenstelling tot de solo variant ook stomen, grillen, bakken en crispen. Dit scheelt een hoop ruimte, doordat u geen twee verschillende apparaten hoeft toe te voegen in uw keuken.

De combi-oven
Ook is het mogelijk om voor een oven te kiezen, die ook beschikt over de magnetron functie. Let op! Hierbij ligt de nadruk wel op de oven functie.

Keuken trends

ontdek meer
duurzame keuken
Küchen-Dump - 70 (2)
technologie in de keuken