Zo maakt u een eigen koffiehoekje in de keuken

Handige tips

Geschreven door: Songül op 26 april 2024

Voor iemand die dol is op koffie, is een speciaal koffiehoekje in de keuken bijna onmisbaar. Of het nu is om de dag te beginnen of af te sluiten, het aanrecht is vaak de perfecte plek hiervoor. Heeft u er weleens over nagedacht om een gezellig koffiehoekje te creëren? In deze blog delen wij u een aantal handige tips en inspirerende voorbeelden om snel en eenvoudig uw eigen koffiehoekje te maken.

Küchen-Dump - Blog template- Sani-Dump Naomi (4)

Ontwerp een eigen koffiehoekje

Bij Kuchen-Dump kunt u een professioneel 3D ontwerp laten maken en uw koffiehoekje in beeld  brengen.
Onze keukenadviseurs ontwerpen graag uw droomkeuken in 3D. Geef u wensen door
na het lezen van deze blog en wij gaan voor u aan de slag.

Start met het denkwerk

Allereerst is het belangrijk om na te denken over de plaats van u koffiehoekje. De meest voor de hand liggende plek is het aanrecht. Dit kan zijn in de hoek van uw keuken of juist aan het einde van u blad. Mocht u ruimte beperkt zijn kunt u kiezen voor een losstaande trolley bijpassend bij uw keuken. Een nisje in de kast is een optie om het koffie machine naadloos te verwerken in uw keuken.

Songül

Laat de oplossing een tijdje in de machine intrekken, bijvoorbeeld 15 tot 30 minuten.

Stijl en kleuren

De stijl en kleuren van uw koffiehoekje spelen een belangrijke rol in de sfeer die u creëert. Kies een stijl die past bij de rest van uw keuken, maar probeer ook iets nieuws en experimenteren om een unieke hoekje te maken. Zo kunt u dagelijks genieten van een eigen gemaakte koffiehoekje.

parallel keuken smal
Küchen-Dump - 124

Koffiezetapparaat en accessoires

Om uw koffie hoekje compleet te maken mogen het volgende niet ontbreken:

  • Opbergen van koffie en thee: Zorg voor een handige manier om koffiebonen, thee en andere benodigdheden netjes op te bergen. Denk hierbij aan mooie blikken, potten of lade-organizers. Zo houdt u alles overzichtelijk en altijd binnen handbereik.
  • Mokken en glazen: Kies mokken en glazen die passen bij de stijl van uw koffiehoekje en waar u met plezier uit drinkt. Vergeet ook niet een paar leuke glazen voor uw favoriete latte macchiato of cappuccino!
  • Decoratie: Maak uw koffiehoekje extra sfeervol met leuke decoraties. Denk aan een plantje, een kaars, een mooi dienblad of een schilderij. Probeer creatief te denken de vrije loop en maak een plekje waar u echt kunt genieten van een kop koffie of thee.
  • Verlichting: Verlichting is niet alleen belangrijk in de keuken, maar ook in uw koffiehoekje. De juiste verlichting kan de sfeer compleet maken en ervoor zorgen dat er voldoende lichtinval is. Maak bijvoorbeeld gebruik van sfeerverlichting zoals een hanglamp boven uw koffie hoekje of een of twee inbouwspotjes met dimmers voor constant licht. 
Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wilt u graag deskundig advies over de mogelijkheden van een koffiehoekje in uw keuken? Wij helpen u graag! Samen met Küchen-Dump kunt u de stap zetten naar een een fijne keuken om in te koken en leven. Kom langs bij ons in de showroom of maak alvast een afspraak.

Laatste trends