Hoe richt u een industriële keuken in?

Handige tips

Geschreven door: Songül op 01 april 2022

We zien steeds meer groene en natuurlijke elementen terug in ons interieur én ook in de keuken stijgt de populariteit. Natuur in de keuken geeft een rustige en warme uitstraling. Bent u een echte buitenliefhebber? Of bent u gek op een botanische look? Haal dan het buitenleven naar binnen en creëer met onze handige tips een natuurlijke look in uw keuken.

industriële keuken

Kleuren en materialen

De kleuren die voor een industriële keuken worden gebruikt zijn vaak zwart, grijs en wit. Als we kijken naar de materialen, dan wordt er vaak gekozen voor beton, hout, RVS en metaal. Combineer deze materialen en kleuren samen en u creëert de perfecte industriële keuken. Het fijne aan de industriële stijl is dat u helemaal zelf kunt bepalen welk materiaal u voor welk onderdeel gebruikt. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een betonnen werkblad en houten keukenkastjes. Wordt het toch allemaal iets te donker voor u? Dan kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een wit werkblad met een matzwarte kraan en accessoires.

verlichting in de keuken
natuurlijke look in de keuken

Accessoires

Om de industriële stijl in uw keuken goed naar voren te laten komen, kunt u nog bijpassende accessoires toevoegen. Deze stijl accessoires kunt u natuurlijk ook doortrekken naar de woonkamer of andere delen in uw woning. Kies bijvoorbeeld voor een zwart industrieel wijnrek, waar u al uw wijnflessen in kwijt kunt. Maak gebruik van houten hak- of mes blokken om een mooi contrast te weergeven. Mocht u een eetkamer aangrenzend bij de keuken hebben, dan is het ook erg leuk om een stoere industriële lamp boven de tafel te hangen. Denk hierbij maar eens aan een lamp met industriële spijlen of verschillende loshangende lampen zonder kap.

Songül

Waar u al uw wijnflessen in kwijt kunt

De voordelen van een industriële keuken

Een voordeel van het kiezen voor een industriële keuken is dat het bij deze stijl geen probleem is om leidingen of kabels in het zicht te laten. Ook een betonnen of bakstenen muur maakt de look alleen maar af! Ieder materiaal dat wordt gebruikt bij deze stijl is vaak slijt-, hitte -en stootvast. Hierdoor zijn de materialen vaak ook duurzaam.

Het klinkt misschien gek, maar met de jaren zal uw keuken waarschijnlijk alleen maar mooier worden! Een industriële keuken is eigenlijk een geleefde keuken. De vlekjes, deukjes en andere defecten die door de jaren heen zullen ontstaan, zullen de keuken alleen maar meer karakter geven!

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd naar wat u vond van onze tips om een industriële keuken in te richten! Kom gerust langs in onze winkel voor vragen of advies! Wilt u nog meer tips? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd op welke manier u de industriële stijl in uw keuken heeft toegepast.

Laatste trends