Dit is de top 10 keuken gerei voor in uw keuken

Handige tips

Geschreven door: Songül op 27 juni 2024

Om in de keuken een echte ster te zijn is het belangrijk het juiste keuken gerei bij de hand te hebben. Of u nu net begint met koken of al jaren lange ervaring heeft, het koken gaat of staat met praktisch materiaal. Met het juiste keukengerei word koken niet alleen leuker maar ook een stuk makkelijker. In deze blog delen wij onze top 10 aan keukengerei voor in uw keuken!

Küchen-Dump - Blog template- Sani-Dump Naomi (11)

1. De kookwekker

Alles draait om de juiste timing in de keuken. Zowel bij het koken, bakken of eten bereiden in de oven is het belangrijk de perfecte tijd te hanteren. Hierdoor weet u zeker dat het eten 100% gaar is of met de juiste timing is bereid. Tot slot is een kookwekker ook een soort geheugensteuntje. Het geeft aan dat de cake uit de oven gereed is of het vlees omgedraaid moet worden!

2. Een multifunctionele groentesnijder

Sinds kort een product wat wij steeds meer voorbij zien komen in de keuken: een multifunctionele groentesnijder. Hiermee kunt u meer groenten snijden in een korte tijd en ervoor zorgen dat uw groenten gelijkmatig en in dezelfde vorm worden gesneden. Daarnaast scheelt het veel tijd en wordt het zware snijwerk voor u uit handen genomen.

Küchen-Dump - aardse tinten met wit werkblad
De Scandinavische keukentrend voor rust en ruimte

3. Keukenweegschaal

Om de ingrediënten uit een recept nauwkeurig af te meten is het belangrijk gebruik te maken van een weegschaal. Zo kunt u exact afwegen wat zorgt voor betere resultaten en verfijnde smaak in de keuken. Daarbij is een keukenweeghaal een hulpmiddel om een beter inzicht te krijgen in wat u eet en hoeveel calorieën u naar binnenkrijgt.

4. Koksmessen

Het snijden van vlees, vis en groente doet u het makkelijkst en snelst met het gebruik van koksmessen. Hiermee kunt u ook kruiden fijn snijden, en bijvoorbeeld knoflook pellen. Een koksmes kunt u zien als een echte alleskunner, een koksmes van 20 centimeter is meestal voldoende voor een normaal keukengebruik.

5. Snijplanken

Een snijplank in de keuken is ideaal als onderlegger waarop u de ingrediënten gemakkelijk kunt snijden. Het snijden op een vlakke plank gaat ook een stuk makkelijker dan op een bord. Naast het voorkomen van beschadiging aan uw keukenblad zorgt het ook voor een frisse hygiëne.

6. Kookpannen (set)

Bij het koken of bakken van een recept komt vrijwel altijd een pan van pas. Voor het koken van groenten of pasta of het bereiden van verse sausen. Hierbij is makkelijk om een compleet pannenset aan te schaffen waarbij alle bodems dezelfde dikte hebben. Ook zorgt u met een set ervoor dat u deze gemakkelijk kunt opstapelen na gebruik in de la.

7. Peper en zout molen

Peper en zout zijn de twee meest gangbare smaakmakers in de keuken. Het gebruik van deze kruiden kun je zien als een smaakversterker voor bijvoorbeeld vlees of een sausje, waardoor gekruide ingrediënten beter tot smaak komen. Zout is ook een voedingsstof die u als mens nodig heeft om de vochtbalans in het lichaam te regelen.

8. Spatels & lepels

Om tijdens of na het koken van een gerecht door te pan heen te roeren of op te scheppen zijn spatels en lepels fijn in gebruik. Deze zijn verkrijgbaar van hout, tot plastic en RVS. Houten keukengerei zorgt ervoor dat warmte niet wordt doorgeleid. Hierdoor kunt u nooit uw hand eraan verbranden.

9. Maatbekers

Voor het toevoegen van melk, water of bouillon is een maatbeker ideaal om vloeistoffen nauwkeurig af te meten. Voor huishoudelijk gebruik is 1 liter aanbevolen. Er worden vaak verschillende inhoudsmaten weergegeven waardoor u meerdere volumes kunt afmeten.

10. Keukenmachine

Een echte alleskunner is de keuken is een keukenmachine. Hiermee kunt u kloppen, kneden, hakken en raspen met één apparaat. Geschikt om beslag en deeg makkelijk tot een geheel te maken. Het heeft een krachtige motor waardoor veel werk voor u uit handen wordt genomen.

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Na het lezen van deze blogs nog niet uitgekookt? Kom snel langs in een van onze showrooms en ontdek de mogelijkheden voor een nieuwe keuken van Kuchen-Dump. Wij helpen u graag! Samen met Küchen-Dump kunt u de stap zetten naar een een fijne keuken om in te koken en leven. Kom langs bij ons in de showroom of maak alvast een afspraak.

Laatste trends