Een betonlook keuken, robuust en stoer!

Handige tips

Geschreven door: Songül op 08 april 2022

We zien steeds meer groene en natuurlijke elementen terug in ons interieur én ook in de keuken stijgt de populariteit. Natuur in de keuken geeft een rustige en warme uitstraling. Bent u een echte buitenliefhebber? Of bent u gek op een botanische look? Haal dan het buitenleven naar binnen en creëer met onze handige tips een natuurlijke look in uw keuken.

betonlook keuken

Toepassen op verschillende manieren

De betonlook is op verschillende manieren toe te passen in de keuken. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de gehele keuken in deze stijl te creëren, maar u kunt ook alleen delen van de keuken deze stijl geven. Denk hierbij aan keukenkastjes die u een mooie grijze kleur geeft of een achterwand die u met beton laat stuken. Ook kan er natuurlijk worden gekozen voor een betonnen vloer. Let er hier wel bij op dat het uw keuken wat donkerder kan laten uitkomen.

betonlook keuken
betonlook keuken

Warmte toevoegen

Wanneer u meer warmte wilt toevoegen aan de betonlook kunt u ervoor kiezen om hout toe te voegen. Hout zorgt voor warmte en levendigheid en gaat goed samen met de betonkleur. Voeg houten accessoires, planken of keukenkastjes toe om de warmte te creëren. Zoals al eerder verteld is kunt u met deze stijl geheel uw vrije loop!

Songül

HOUT ZORGT VOOR WARMTE EN LEVENDIGHEID

betonlook keuken
betonlook keuken

Materiaalgebruik

Ook beton is een natuurproduct. De structuur van beton is uniek en geeft een mooie en luxe uitstraling. Omdat bij intensief gebruik beton vaak kan gaan verkleuren, wordt er bij keukens vaak gebruik gemaakt van “nep beton”. U zal het verschil bijna niet zien. Het enige is, is dat het veel gebruiksvriendelijker is voor in de keuken en het niet snel zal beschadigen of verkleuren. Het nep beton is namelijk gemaakt van bijvoorbeeld keramiek.

Wanneer u wel kiest voor echt beton, zal u een rauwere uitstraling creëren. Dit komt doorat het geschuurde effect nog terug te vinden is. Een voordeel van echt beton is dat het hittebestendig is. U kunt er dus gerust hete pannen op plaatsen zonder dat er vlekken zullen ontstaan.

Mogelijk bij elke keukenstijl

Mocht u uw keuken niet volledig in de betonlook stijl willen, dan kunt u deze stijl ook combineren met een andere. U vindt deze stijl namelijk ook terug in bijvoorbeeld een landelijke keuken of moderne keuken. Wanneer u niet precies weet hoe u deze stijl kunt laten terugkomen in uw keuken, dan kunnen de specialisten van Küchen-Dump u altijd adviseren!

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd naar wat u vond van onze tips over een betonlook keuken! Kom gerust langs in onze winkel voor vragen of advies! Wilt u nog meer tips? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd op welke manier u de betonlook stijl in uw keuken heeft toegepast.

Laatste trends