Zwevende keuken

Handige tips

Geschreven door: Songül op 14 juni 2022

Creëer een ruimtelijk gevoel met de zwevende keuken! Bent u op zoek naar inspiratie voor uw nieuwe keuken? Denk dan eens na over zwevende keukenkastjes. Dit geeft uw keuken niet alleen een moderne en strakke uitstraling, maar het brengt ook een stukje magie met zich mee. De keukenkastjes zweven als het ware boven de vloer. In werkelijkheid is het ‘zwevende’ aspect een illusie. Een zwevende keuken is de ideale oplossing als u een kleinere keuken heeft! Daarnaast oogt het ook als een echte designkeuken. Benieuwd naar de mogelijkheden bij een zwevende keuken? Lees het in ons blogbericht!

Zwevende keuken

Een zwevende keuken, wat is het geheim?

Zwevende keukenkastjes zijn een stijlvolle optie om de eentonigheid van gewone kasten die aansluiten op uw vloer te doorbreken. Deze keukenkastjes die in de lucht lijken te hangen, zweven natuurlijk niet echt, maar zijn veilig aan de muur gemonteerd. Hiervoor dient natuurlijk wel een stevige muur aanwezig te zijn om de keuken aan te bevestigen. Dit betekent dat de muur genoeg draagvlak nodig heeft om het gewicht van de keuken te dragen. Daarbij is het ook van essentieel belang dat het juiste bevestigingsmateriaal wordt gebruikt om de kastjes aan de wand te bevestigen. Het ‘zwevende’ effect wordt natuurlijk het mooiste als al het bevestigingsmateriaal goed weggewerkt is in de kastjes.

technologie in de keuken
technologie in de keuken

Een zwevend kookeiland

Iets waarmee u echt de blits maakt is natuurlijk een zwevend kookeiland! Dit is speciaal voor de echte designliefhebbers met een grote keuken. Een zwevend kookeiland wordt dan ook het middelpunt van uw keuken. Om het zwevende keukeneiland nog meer tot zijn recht te laten komen en het die wow-factor te geven waarnaar u uiteindelijk streeft, doet verlichting een hele hoop! Dit benadrukt niet allen de sfeer, maar zal ook het effect van het eiland zwevend over de grond naar voren brengen.

Songül

DIT IS SPECIAAL VOOR DE ECHTE DESIGN LIEFHEBBERS

De voordelen van een zwevende keuken

– Naast het feit dat de zwevende keukenkastjes er esthetisch en aantrekkelijk zijn en er zeer stijlvol uitzien brengt het andere voordelen met zich mee. Waaronder:

– Ruimtelijk gevoel: de keuken oogt open en ruimtelijk, waardoor het een stuk groter lijkt.

– Hygiënisch: een ander voordeel is dat de keuken gemakkelijk schoongehouden kan worden door de ruimte om en onder de kasten. U kunt hier eenvoudig en snel met de stofzuiger en dweil bij komen.

– Rustige uitstraling: door het strakke lijnspel krijgt de keuken een rustige uitstraling die op vrijwel ieder interieur aansluit.

Zwevende keukens bij Küchen-Dump

Bent u helemaal verliefd geworden op de luxe van een zwevende keuken? En wilt u graag weten of zwevende keukenkasten passen in uw nieuwe keuken? Neem contact met ons op! Wij helpen u graag verder met het uitzoeken van een passende keuken die goed staat bij uw interieur!

technologie in de keuken
technologie in de keuken
Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd naar wat u vond van de keukentrends van 2022! Kom gerust langs in onze winkel voor vragen of advies! Wilt u nog meer tips? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd op welke manier u de betonlook stijl in uw keuken heeft toegepast.

Laatste trends