Zo kiest u de juiste apparatuur voor uw keuken!

Geschreven op: 05 februari 2024

Bij het uitzoeken van de juiste apparatuur van uw keuken is het belangrijk om te kijken naar uw wensen en behoeften. Of u nou een kok bent die op zoek is naar keukenapparatuur met geavanceerde functies of u een druk gezin heeft en u opzoek bent naar tijdbesparende oplossingen. Het kiezen van de juiste keukenapparatuur kan een groot verschil maken in uw kookervaring. Hieronder leest u een overzicht van essentiële apparaten die uw keuken compleet zullen maken.

Küchen-Dump - 127

Kookplaat

Wilt u een inductiekookplaat of wilt u toch liever een gaskookplaat? Sommige hebben een duidelijke voorkeur waarop ze liever koken. Maar het kiezen van een kookplaat kan ook meespelen in het uiterlijk van de keuken. Zo past een inductiekookplaat beter bij een strakke en moderne keuken terwijl een gaskookplaat weer meer bij een landelijke en klassieke keuken past.

Afzuiginstallatie

Tegenwoordig is er steeds vaker te zien dat de afzuiginstallatie wordt verwerkt in de kookplaat. Dit zorgt ervoor dat de afzuiger onnodige ruimte inneemt. Door te kiezen voor een afzuiginstallatie in de kookplaat houdt u meer over voor ruimte voor bijvoorbeeld keukenkasten. Daarnaast kan een hangende afzuigkap juist weer zorgen voor meer sfeer in uw keuken.

Küchen-Dump - 126
Küchen-Dump - 127

Oven

Welke oven u fijn vindt hang af van uw eigen behoeften. De multifunctionele oven biedt veelzijdigheid, terwijl de heteluchtoven de smaken van gerechten behoudt. Voor snelle opwarming is de combimagnetron ideaal, terwijl de elektrische oven betrouwbaar is voor traditioneel bakken. Gezond koken wordt mogelijk gemaakt door de stoomoven.

Koelkast

Een onmisbaar apparaat in elke keuken is natuurlijk een koelkast. Een koelkast zorgt ervoor dat u eten vers blijven. Er zijn momenteel veel soorten formaten koelkasten op de markt zo heeft u koelkasten met compacte ruimte tot XL koelkasten. Afhankelijk van de grote van uw keuken is er voor elk huishouden een geschikte koelkast te vinden.

Vaatwasser

Een ander essentiële toevoeging aan uw keuken is een vaatwasser. Het hebben van een vaatwasser kan enorm veel tijd besparen. Er zijn verschillende opties op het gebied van vaatwassers. Zo zijn er vaatwassers  in compacte modellen speciaal voor kleine keukens en zijn er vaatwassers met geavanceerde functies.  Tegenwoordig zijn vaatwassers ook steeds energiezuiniger wat niet alleen goed is voor het milieu maar ook voor de portemonnee.

Küchen-Dump - Knipsel

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Bent u opzoek naar de juiste keukenapparatuur voor in uw nieuwe keuken? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in Is het één van onze vestigingen. Onze collega’s adviseren u graag over het kiezen van de juiste keukenapparatuur.

Laatste trends