Witte keuken met houten blad

Handige tips

Geschreven door: Songül op 28 mei 2022

Een prachtige witte keuken met houten blad is iets waar wij van dromen. De combinatie geeft een gevoel van rust en warmte. Een witte keuken zorg voor ruimte en licht terwijl een houten aanrechtblad de natuur in huis haalt. Deze combinatie komt u dan ook vaak tegen bij landelijke of Scandinavische keukens en creëert een tijdloze en fijne uitstraling.  Benieuwd naar de mogelijke combinaties en stijlen waarbij wit met hout wordt gecombineerd? Lees het in ons blogbericht.

Houten keuken

Oneindige combinaties mogelijk

De keuken wordt vaak het hart van het huis genoemd. Dit is niet vreemd ook aangezien het een plek is waar alle dagelijkse bezigheden uitgevoerd worden. Een plek waar u heerlijke gerechten klaar maakt en de dag bespreekt met uw geliefden. Daarom is het goed om na te denken over hoe uw keuken eruit komt te zien. Wij vinden een witte keuken met houten blad de perfecte combinatie wanneer het om een rustgevende keuken gaat. Wit is dan ook de meest gekozen kleur wanneer het op de inrichting van keukens aankomt. Eigenlijk is dit ook niet zo gek aangezien een witte keuken tijdloos is. De kleur wit maakt ruimtes in huis groter en brengt rust met zich mee. Er zijn tal van witte keukens met verschillende combinatie en stijlen. U heeft keuze uit een witte landelijke keuken, witte moderne keuken, witte hoogglans keuken, mat witte keuken en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Al deze stijl keukens kunnen gecombineerd worden met een houten aanrechtblad.

witte keuken met houten blad
witte keuken met houten blad

Landelijk, modern of scandinavisch 

Een van de meest populaire combinaties van een witte keuken met houten aanrechtblad is dan ook de landelijke stijl. De combinatie wit en hout is een extreem goede match voor landelijke interieurs. Hierdoor voelen landelijke keukens altijd gezellig en warm aan. De witte keuken en het hout in rustieke stijl heeft een onmiskenbare charme. De keukenkastjes bestaan vaak uit wit of romige tinten met karakter.

Uiteraard is een witte keuken met houten blad ook een prima optie voor degenen die een moderne binnenruimte willen creëren. Zo zijn ze bijvoorbeeld in Scandinavië helemaal dol op witte keukens in combinatie met hout. Volgens hen zorgt een lichte keuken voor vrede en nodigt dit uit tot gesprekken en samenzijn. De combinatie met een houten aanrechtblad zorgt voor warmte en gemoedelijkheid. Zo wordt naast minimalisme en strakke lijnen ook gebruikt gemaakt van houten items, ter aankleding.

Songül

HIERDOOR VOELEN LANDELIJKE KEUKENS ALTIJD GEZELLIG EN WARM AAN

It’s all about the details

Het zit ’m allemaal in de details! Naast de grotere veranderingen in uw keuken zijn er ook veel kleine manieren om matzwart toe te voegen aan een keuken, zonder dat u er een volledige verbouwing voor hoeft te doen. Om te beginnen kunt u gebruik maken van verlichting. Lampen met zwarte lampenkappen geven uw keuken een chique uitstraling. Ook kunt u gebruik maken van vazen, schalen en andere kleine voorwerpen die een mooie uitstalling op het aanrecht hebben. Wanneer u een kookeiland heeft met krukjes, kies dan voor krukjes met matzwarte poten of zittingen om de look af te maken.

Songül

DOORDAT DE NERVEN IN HET HOUT ALTIJD ANDERS ZIJN

Houten aanrechtbladen

Wanneer u voor hout als uw aanrechtblad kiest, krijgt u altijd een unieke uitstraling doordat de nerven in het hout altijd anders zijn. Zo kunt u voor verschillende houtsoorten kiezen zoals hardhout of zachthout. Eikenblad is een voorbeeld van een harde houtsoort waarmee u een robuuste en stoere uitstraling creëert. Het onderhoud hierin is dan ook wel intensiever dan wanneer u voor een zachte houtsoort gaat. Het mooie aan een houten blad is dat u zelfde invulling bepaalt. Elk blad wordt speciaal op maat gemaakt voor de gewenste keuken.

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd naar wat u vond van de keukentrends van 2022! Kom gerust langs in onze winkel voor vragen of advies! Wilt u nog meer tips? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd op welke manier u de betonlook stijl in uw keuken heeft toegepast.

Laatste trends