Tips voor het decoreren van de keuken

Handige tips

Geschreven door: Songül op 31 mei 2023

Een keuken vormt het hart van het huis, een plek waar iedereen samenkomt om heerlijk te dineren of om de dag door te nemen. Om een persoonlijke touch aan deze ruimte te geven mag decoratie hier niet ontbreken. Daarnaast is het ook makkelijk om snel een andere look and feel aan de ruimte te geven. Wilt u weten hoe u de keuken kunt decoreren? Lees dan gauw verder!

Küchen-Dump - tips voor het decoreren van de keuken

#1 Pas de decoratie aan op de stijl van het interieur

In het huis heeft u zeer waarschijnlijk een interieurstijl toegepast. Industrieel, Scandinavisch of juist een landelijke woonstijl, voor iedere stijl zijn er bijpassende decoratiestukken te vinden. Deze decoraties zijn goed terug te brengen in de keuken. De kunst is hierbij om ruimte over te houden op het keukenwerkblad. Anders is er natuurlijk geen ruimte meer voor het bereiden van heerlijke gerechten!

Een andere manier om een bepaalde sfeer in de keuken terug te brengen is door de voorraadpotten op elkaar af te stemmen. Hier kunt u rijst, pasta en andere voorraden in opbergen terwijl het tegelijkertijd een opgeruimde sfeer met zich meebrengt. Dit zorgt daarnaast ook direct voor een minimalistische uitstraling wat perfect past bij bijvoorbeeld een Scandinavisch interieur.

Küchen-Dump - tips voor het decoreren van de keuken1
Küchen-Dump - tips voor het decoreren van de keuken3

#2 Vergeet de muur niet

Ruimte besparen op het keukenblad, maar toch decoratie terug brengen in de keuken? Hang mooie wanddecoratie op! Door het ophangen van leuke fotolijstjes of een mooi schilderij creëert u een persoonlijke sfeer in de keuken. Wanneer u een open keuken heeft is het toevoegen van wanddecoratie een goede manier om het interieur helemaal samen te laten komen.

Songül

Door het ophangen van leuke fotolijstjes of een mooi schilderij creëert u een persoonlijke sfeer in de keuken.

#3 Planten zorgen voor een natuurlijke sfeer

Planten brengen sfeer in iedere ruimte. De groene elementen zorgen voor een natuurlijk en rustgevend effect. Planten kunnen terug komen als kruidenplantjes. Hierdoor heeft u altijd verse kruiden bij de hand voor tijdens het koken.

Ruimte besparen maar toch groen terug brengen in de keuken? Kies dan voor hangplanten! Door deze te bevestigen aan het plafond of aan de muur komt het groen toch terug in de ruimte.

Küchen-Dump - tips voor het decoreren van de keuken2
Küchen-Dump - de kracht van een rustige keuken

#3 Wandplankjes voor extra ruimte voor decoratie

Wandplankjes in de keuken kunnen verschillende functies hebben. Zo kan er meer opbergruimte gecreëerd worden. Daarnaast zorgt de combinatie van open en gesloten opbergruimte voor een ruimtelijk effect. Plaats hier voorraadpotten op of kookboeken. Alleen al door deze kleine toevoegingen oogt de ruimte meer persoonlijk.

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Bent u helemaal geïnspireerd om decoratie toe te voegen aan uw keuken? Wij zijn erg benieuwd! Heeft u meer inspiratie nodig en wilt u het met uw eigen ogen bekijken? Kom langs in onze showroom. Daar kunt u nog meer inspiratie rondom keukendecoratie opdoen!

Laatste trends