De perfecte keuken voor het hele gezin

Handige tips

Geschreven door: Songül op 02 september 2022

De keuken is een plek waar veel geleefd wordt. Denk maar eens aan alle maaltijden die op deze plek worden bereidt, maar ook aan de gezelligheid van een open keuken. Vooral wanneer u kinderen heeft, zal u vast en zeker veel in de keuken staan om maaltijden voor te bereiden. Of wanneer uw kinderen het leuk vinden om te bakken, zullen zij ook veel in de keuken te vinden zijn. Het is daarom belangrijk dat de keuken zo kindvriendelijk mogelijk wordt ingericht. Om u hiermee op weg te helpen hebben wij een paar tips voor u op een rijtje gezet!

keuken voor het hele gezin

Creëer een open keuken

Wij begrijpen dat wanneer u kinderen heeft, het fijner is om in een open keuken te koken dan in een afgesloten keuken. Hiermee creëert u niet alleen meer levendigheid, ook kunt u altijd uw kinderen in de gaten houden. Omdat ouders het vaak niet fijn vinden om met de rug toe naar hun kinderen te staan, is het ook mogelijk om voor een kookindeling te gaan waarbij een deel in de richting van het woongedeelte staat. Dit biedt voor u de mogelijkheid om te koken, maar tegelijkertijd uw kinderen in de gaten te houden. Ideaal dus!

keuken voor het hele gezin
keuken voor het hele gezin

Kies voor een inductiekookplaat

Vooral wanneer u nog kleine kinderen heeft, is de inductiekookplaat een goede keus. Hier komt namelijk geen open vuur bij kijken, zoals bij bijvoorbeeld een gaskookplaat. Kinderen zullen zich hier dus niet snel aan verbranden. Ook blijft na gebruik, de plaat niet lang heet. Hij koelt snel af.

Songül

Hij koelt snel af

keuken voor het hele gezin
Küchen-Dump - Ontwerp zonder titel – 2023-02-16T100634.805

Maak gebruik van veel opbergruimte

Wanneer u een gezin heeft, zijn er mogelijk veel keukenspullen die opgeborgen moeten worden. Denk maar eens aan het extra servies, flessen, bekers en brooddozen. Wij raden daarom altijd sterk aan om voor een keuken te kiezen die beschikt over veel opbergruimte. Denk hierbij aan bijvoorbeeld grote opbergkasten of lades met veel ruimte. Ook kunt u er altijd voor kiezen om nog extra kastjes boven de keuken te laten installeren. Met de extra kastjes kunt u gemakkelijk alles opbergen en oogt uw keuken niet meer rommelig!

keuken voor het hele gezin
matzwarte keuken schoonhouden
Songül

Hiermee heeft u meteen kokend water

Kindvriendelijke kranen

We leren onze kinderen van jongs af aan dat ze altijd goed hun handjes moeten wassen. Wanneer u kiest voor een hoge kraan in uw keuken, kan het zijn dat uw kinderen alles natspetteren vanwege de lange straal. Mocht u dit vervelend vinden dan kunt u beter gaan voor een lage kraan. Tegenwoordig ziet u ook vast en zeker steeds vaker de kokendwaterkraan in de keuken. Hiermee heeft u meteen kokend water, zonder dat u gebruik hoeft te maken van een waterkoker.

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd naar wat u vond van de tips om een keuken in te richten die perfect is voor het hele gezin! Kom gerust langs in onze winkel voor vragen of advies! Wilt u nog meer tips? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd welke tips u heeft toegepast in de keuken.

Laatste trends