Matzwarte keuken

Handige tips

Geschreven door: Songül op 02 april 2020

Een matzwarte keuken! Durft u het aan? Sinds enige tijd is er een verschuiving te zien van de populaire witte keukens naar de gewaagdere zwarte keukens. Het mooie aan een donkere keuken is dat deze een luxueuze en klassieke uitstraling biedt. Gaat u voor een minimalistische en moderne keuken? Dan is matzwart hét helemaal! Zo zijn er oneindig veel mogelijkheden wat betreft de combinaties én kleur. In ons blog leest u meer over deze geweldige trend.

matzwarte keuken schoonhouden

Matzwarte keuken

Een stijlvolle, chique en elegante keuken? Dit bereikt u door matzwart in uw keuken te realiseren! Hierbij is het niet alleen nodig om voor matzwarte keukenkastjes te gaan. Toch is dit wel de meest populaire keuze én geeft het uw keuken wel gelijk de eye-catching look waar we stiekem allemaal van dromen. Zo zijn er ook veel andere manieren om deze matzwarte kleur in uw keuken te verwerken. Denk maar eens aan een matzwarte spoelbak voor een groots statement of matzwarte kraan. Ook kunnen aanpassingen in de het beslag van uw keuken veel doen. Om matzwart op deze manier in uw keuken te brengen, kunt u een goed contrast maken.

matzwarte keuken schoonhouden
matzwarte keuken schoonhouden

Matzwart als muur

De meest visuele keukenontwerpen bevatten elementen waarbij gebruik wordt gemaakt van een sterk contrast tussen muurkleuren en kastkleuren. Daarom is het goed om één of meerdere muren in uw keuken matzwart te verven. Zo past matzwart perfect in een keuken waar de kasten of zelfs de vloer en het plafond wit of een lichtere tint zijn. Wanneer u niet te zwaar in het zwart als thema wilt gaan, kunt u het altijd als accentmuur gebruiken.

Songül

KUNT U HET ALTIJD ALS ACCENTMUUR GEBRUIKEN

It’s all about the details

Het zit ’m allemaal in de details! Naast de grotere veranderingen in uw keuken zijn er ook veel kleine manieren om matzwart toe te voegen aan een keuken, zonder dat u er een volledige verbouwing voor hoeft te doen. Om te beginnen kunt u gebruik maken van verlichting. Lampen met zwarte lampenkappen geven uw keuken een chique uitstraling. Ook kunt u gebruik maken van vazen, schalen en andere kleine voorwerpen die een mooie uitstalling op het aanrecht hebben. Wanneer u een kookeiland heeft met krukjes, kies dan voor krukjes met matzwarte poten of zittingen om de look af te maken.

beste kleuren voor in de keuken
verlichting in de keuken
Songül

EEN MUST HAVEN VAN DEZE TIJD

Matzwarte keukenapparaten

Matzwart is toch wel een must have in deze tijd. Daarom gaan verschillende fabrikanten met deze matzwarte trend mee en zijn er matzwarte keukenapparaten op de markt uitgebracht. Hierbij kunt u denken aan de vaatwasser, het fornuis, de oven én zelfs een koffiemachine. Het voordeel is dat deze producten in iedere woonstijl passen.

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd naar wat u vond van de keukentrends van 2022! Kom gerust langs in onze winkel voor vragen of advies! Wilt u nog meer tips? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd op welke manier u de betonlook stijl in uw keuken heeft toegepast.

Laatste trends