Tips om uw matzwarte keuken schoon te houden

Handige tips

Geschreven door: Songül op 15 augustus 2022

De keuken die op dit moment helemaal een trend is, is de matzwarte keuken. Super chique natuurlijk! Er is alleen één nadeel. Letterlijk elk vlekje is terug te zien… Gelukkig voor u hebben wij een paar tips voor u op een rijtje gezet. Deze tips zorgen ervoor dat uw matzwarte keuken spik en span blijft!

matzwarte keuken schoonhouden

Het aanrechtblad

Bij een matzwarte keuken zijn verschillende aanrechtbladen mogelijk. Heeft u bijvoorbeeld een aanrechtblad van graniet? Of juist van composiet of keramiek? Wanneer u een blad van graniet heeft, kunt u de vlekken eenvoudig verwijderen met groene zeep. Als u dit elke dag doet, laat het zelfs een beschermlaagje achter. Ook is het goed om elk half jaar uw blad in te smeren met een was voor natuursteen. Bij een blad van composiet is het mogelijk om de vlekken te verwijderen met vloeibaar schuurmiddel en een schuurspons. De bladen van keramiek daarentegen, kunt u gewoon dagelijks afdoen met een sopje van groene Dreft. Bij al deze aanrechtbladen is het wel belangrijk dat u na het schoonmaken de bladen altijd goed droogt. Anders blijft u de vlekken namelijk zien.

matzwarte keuken schoonhouden
matzwarte keuken schoonhouden

De zwarte kraan

Als u gekozen heeft voor een matzwarte kraan, bent u er vast wel al achter dat deze ook niet geheel vlekkeloos blijft. Vooral om kalkafzetting tegen te gaan, raden wij aan om elke dag uw kraan schoon te maken met een sopje. Maak hem daarna goed droog met een theedoek of andere zachte doek om de achtergebleven vlekken weg te werken. En voilà, uw kraan blijft mooi zwart!

Songül

OM DE ACHTERGEBLEVEN VLEKKEN WEG TE WERKEN

Keukenkastjes

Wanneer u matte keukenkastjes heeft, is het schoonmaken ervan gelukkig heel simpel. Het is namelijk niet de bedoeling dat u deze gaat schoonmaken met agressieve schoonmaakmiddelen. U kunt gewoon gebruik maken van een sopje met groene zeep. Zo voorkomt u dat de kastjes worden beschadigd. Wrijf de kastjes na het afspoelen droog met een zachte doek en uw kastjes zijn weer vlekvrij!

Songül

EEN SOPJE KAN AL VOLDOENDE ZIJN!

Een matzwarte keuken vlekvrij houden, gaat dus best gemakkelijk. U moet vooral in uw achterhoofd houden dat u beter geen gebruik kunt maken van agressieve schoonmaakmiddelen. Een sopje kan al voldoende zijn! Wij hopen dat u wat heeft gehad aan deze tips en dat uw matzwarte keuken er weer keurig uitziet!

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd naar wat u vond van de tips om uw matzwarte keuken schoon te houden! Kom gerust langs in onze winkel voor vragen of advies! Wilt u nog meer tips? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd welke schoonmaaktechnieken u heeft toegepast.

Laatste trends