Marmer in de keuken

Handige tips

Geschreven door: Songül op 08 april 2022

Marmer, het geeft een luxe uitstraling en u kunt er veel verschillende kanten mee op. Niet alleen wit marmer is erg populair, ook de kleuren zwart en bruin zijn erg vaak terug te zien. Naast het gevoel van luxe, zorgt deze populaire natuursteen ook voor een unieke uitstraling. Marmer is van oorsprong een natuurproduct. In ons blogbericht vertellen wij u meer over het gebruik van marmer in de keuken!

Marmer in de keuken

De voordelen van marmer

Eén van de voordelen van marmer in de keuken, is dat het een uniek beeld weergeeft. Geen een marmerblad is hetzelfde. Wist u trouwens ook dat u niet alleen een keuze is kleur heeft, maar ook in afwerking? Met marmer is het namelijk ook mogelijk om te kiezen voor een gepolijste afwerking of een niet-gepolijste afwerking. Wanneer u kiest voor de niet-gepolijste afwerking, krijgt het blad een matte textuur.

Een ander voordeel is dat u het marmer zo duur kunt maken zoals u zelf wilt. Veel mensen denken namelijk dat marmer een steen is wat alleen weg is gelegd voor de rijken. Niks hiervan is waar. Er zijn verschillende soorten marmer. Natuurlijk de één duurder dan de ander. Wanneer u gaat voor een goedkopere soort, zal u uitkomen bij het Carrara-marmer. Dit marmer is goedkoper dan al het andere marmer, omdat het makkelijk verkrijgbaar is. Wilt u voor een luxere steen gaan? Kies dan voor het Calacatta-marmer. Hiermee gaat uw prijskaartje wel omhoog, maar heeft u wel een prachtig marmer blad!

Marmer in de keuken
Marmer in de keuken

Hittebestendig

Wist u dat marmer hittebestendig is? Ideaal dus voor de keuken prinsen en prinsessen onder ons! Omdat marmer van zichzelf een koele steen is, is het bestand tegen hoge temperaturen. Let er wel bij op dat er altijd nog een risico is op verbranding of verkleuring. Gebruik bij extreme hitte nog altijd een onderzetter. We willen natuurlijk niet dat uw luxueuze steen verpest wordt!

Songül

BESTAND TEGEN HOGE TEMPERATUREN

Marmer kan op verschillende manieren verwerkt worden in de keuken

Er zijn verschillende manieren om marmer te verwerken in de keuken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een keukenblad te laten maken van marmer. Dit geeft uw keuken toch wel een luxueuze en exclusieve uitstraling. Doordat er met marmer veel mogelijk is kunt u zelf kiezen of u meer wilt gaan voor een drukkere marmerprint of een juist wat subtielere. Een andere manier om marmer terug te laten komen is door het op de achterwand te plaatsen. Hierdoor zal het niet té aanwezig, maar geeft het toch de luxueuze sfeer.

Tip! Is een marmeren achterwand of keukenblad toch iets te veel voor u? Kies dan voor marmeren accessoires!

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd naar wat u vond van onze tips over een marmeren keuken! Kom gerust langs in onze winkel voor vragen of advies! Wilt u nog meer tips? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd op welke manier u de marmeren stijl in uw keuken heeft toegepast.

Laatste trends