Ontdek de 10 beste kleuren voor in de keuken

Handige tips

Geschreven door: Songül op 15 augustus 2022

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe keuken, speelt de kleur van de keuken een belangrijke rol. De kleur zegt namelijk veel over de uitstraling van een keuken. Houdt u bijvoorbeeld meer van een chique keuken? Dan zal u eerder kiezen voor bijvoorbeeld een grijze of zwarte kleur. Bent u meer van de gezellige keukens? Dan kiest u sneller voor een levendige kleur. In deze blog geven wij meer uitleg over de verschillende kleuren en wat ze toevoegen aan de uitstraling van de keuken.

beste kleuren voor in de keuken

Zwart

Wanneer u houdt van een chique uitstraling is de kleur zwart perfect voor u, zoals al eerder vernoemd. Wanneer u glanzend zwart iets too much vindt, kunt u ook kiezen voor matglans zwart. Hiermee creëert u meer rust. Veel mensen kiezen ervoor om hun gehele keuken zwart te maken. Maar natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om alleen een gedeelte zwart te maken. Kiest u voor zwart, dan gaat u voor de fancy uitstraling!

beste kleuren voor in de keuken
beste kleuren voor in de keuken

Wit

Als we kijken naar de meest standaard kleur voor de keuken, dan hebben we het natuurlijk over de kleur wit. De kleur wit zorgt ervoor dat de keuken fris en schoon oogt. Daarbij kunt u zelfs nog kiezen voor hoogglans wit. Hiermee creëert u een moderne uitstraling. Het voordeel van een witte kleur is dat u met accessoires juist allerlei kleuren kunt gebruiken. Ook kunt u hiermee makkelijk van accessoires veranderen. Dat de keuken wit van kleur is, hoeft nog niet te betekenen dat het een saaie keuken is!

Crème

Wanneer u wit iets te saai vindt, kunt u ook altijd kiezen voor een crèmekleurige kleur. Deze kleur is warmer en meer uitnodigend. Ook voor deze kleur geldt dat hij bij vrijwel elke keukenstijl past en makkelijk te combineren is met andere kleuren. Met de kleur crème zit u dus altijd goed!

beste kleuren voor in de keuken
beste kleuren voor in de keuken

Grijs

Eén van de populairste kleuren van dit moment is toch wel de kleur grijs. Ook deze kleur is namelijk mooi te combineren met meerdere kleuren en straalt luxe uit. De grijze kleur kunt u op verschillende manieren terug laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een grijze betonvloer of een marmeren grijze muur. Als het iets is waarvan wij overtuigd zijn, is dat de kleur grijs erg mooi is voor de keuken!

Blauw

De kleur blauw kan erg lastig te combineren zijn. Maar wij zijn ervan overtuigd, dat wanneer deze kleur op de juiste manier wordt toegepast in de keuken, het er zeker prachtig uit kan zien! Als we kijken naar de wetenschappelijke kant, dan zorgt de kleur blauw voor minder eetlust. Erg handig voor wanner u op dieet bent, maar misschien minder als u eters op bezoek heeft. De kleur geeft een beetje een vintage vibe en is dus goed toe te passen op nostalgische keukens!

Kleuren in de keuken
beste kleuren voor in de keuken

Groen

Groen is een kleur die nog best vaak terug wordt gezien in de keuken. Vooral de olijfgroenige kleur wordt vaak gebruikt. Wanneer u meer houdt van statement kleuren, dan kunt u beter gaan voor appeltjes groen. Hiermee zorgt u ook voor een frisse en gezellige uitstraling.

Rood

Wanneer u voor een kleur in de keuken wilt gaan die de eetlust stimuleert, kies dan voor de kleur rood! Let er alleen wel bij op dat u niet te veel elementen in de keuken rood maakt. Deze kleur kan namelijk erg overheersend overkomen. Kies er daarom bijvoorbeeld voor om één wand rood te maken of alleen rode accessoires toe te voegen. Eén ding wat wel zeker is, is dat de kleur zorgt voor gezelligheid!

Kleuren in de keuken
beste kleuren voor in de keuken

Oranje

Een kleur die we daarentegen niet vaak terugzien in de keuken, is de kleur oranje. Het is een gedurfde kleur en toch veel mensen kiezen voor een wat veiligere kleur. Wanneer u houdt van een warme uitstraling is bijvoorbeeld een pompoenoranje kleur erg mooi. Vooral wanneer u houten elementen terug laat komen in de keuken is dit een goede combinatie. Houdt u van knus en warm? Ga dan voor oranje!

Geel

Wilt u gaan voor een echte eyecatcher keuken? Kies dan voor de kleur geel! Hiermee brengt u letterlijk het zonnetje in de keuken. De kleur is mooi te combineren met bijvoorbeeld grijs, om meer contrast te creëren. Creëer vreugde in de keuken en ga voor geel!

beste kleuren voor in de keuken
Kleuren in de keuken

Bruin

In het Hollandse interieur is de kleur bruin bijna niet weg te denken. De kleur bruin is eigenlijk tijdloos en zorgt voor een zachte en warme sfeer. Omdat het een neutrale kleur is, is deze ook makkelijk te combineren met andere kleuren. Ga voor een tijdloze keuken en kies voor een bruine kleur!

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd naar wat u vond van de verschillende kleuren in de keuken! Kom gerust langs in onze winkel voor vragen of advies! Wilt u nog meer tips? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd welke kleur u heeft toegepast in de keuken!

Laatste trends