Keukentrends door de jaren heen

Handige tips

Geschreven door: Songül op 10 juli 2023

De stijl en het ontwerp van keukens zijn door de jaren heen aanzienlijk veranderd. In deze blog nemen we u mee op reis door de evolutie van keukentrends; van de retro charme van de jaren 50 tot de moderne en strakke keukens van vandaag. Laat uzelf inspireren door de tijdloze trends van elk tijdperk en ontdek in deze blog alles over de evolutie van keukenontwerpen.

Küchen-Dump - Keukentrends door de jaren heen

Jaren ‘50: Retro en pastelkleuren

Leer hoe u een vleugje nostalgie kunt toevoegen met retro meubels en accessoires in uw moderne keuken voor een retro stijl. De jaren ’50 keuken kenmerkt zich door de pastelkleurige kasten, chromen accenten en vintage apparaten. De SMEG-apparatuur is een grote favoriet onder de vintage apparaten, u vindt bijvoorbeeld keukenmachines, broodroosters, koelkasten en nog veel meer terug van het merk. Ook zien we bijzondere combinaties van materialen, zoals kunststof en hout. In een retro keuken kunt u kiezen voor de welbekende pasteltinten of een felle kleur.

Küchen-Dump - Keukentrends door de jaren heen
Küchen-Dump - Keukentrends door de jaren heen

Jaren ’70: Aardetinten en natuurlijke materialen

U kunt een vleugje hippie-chic toevoegen aan uw moderne keuken door gebruik te maken van natuurlijke materialen en een vleugje retro. In de jaren ’70 lag de nadruk op natuurlijke elementen, waaronder het gebruik van hout. Overweeg bijvoorbeeld een houten kast met donkere aardetinten, zoals walnoot- of mangohout. Kunststof en rotan waren ook populair in deze periode.

Songül

Voeg een vleugje hippie-chic toe

Jaren ’90: Eigentijds en functioneel

In de jaren ’90 was het belangrijk dat de keukenaccessoires die u had functioneel waren. U vind vooral roestvrijstalen apparaten en neutrale kleuren terug binnen deze stijl. Door gebruik te maken van minimalistische ontwerpen en slimme opbergruimtes creëerde men een eigentijdse en functionele keuken.

Küchen-Dump
Küchen-Dump - Keukentrends door de jaren heen

Heden: Minimalistisch en modern

Bij de huidige keukentrend worden strakke, gladde oppervlakken en greeploze kasten gebruikt. Er wordt nu gebruik gemaakt van geavanceerde technologieën die de huidige trend bepalen. De moderne en minimalistische keuken is vandaag de dag bijzonder populair. Kom gerust een kijkje nemen in één van onze winkels om de nieuwste trend te ontdekken.

Toekomst: Innovatie en duurzaam

In de toekomst wordt er veel aandacht besteed aan duurzame keukenapparaten en innovatieve trends en kooktechnologieën. De keukens worden aangepast aan de behoeften van moderne huishoudens, waarbij technologie een integraal onderdeel wordt van de keukenervaring.

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Bent u helemaal geïnspireerd geraakt door de keukentrends van verschillende jaren? Of heeft u meer inspiratie nodig en wilt u de huidige keukentrend met uw eigen ogen bekijken? Kom langs in onze showroom. Daar kunt u nog meer inspiratie opdoen!

Laatste trends