De keukentrends van 2023

Handige tips

Geschreven door: Songül op 10 februari 2023

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat wij weer de nieuwste keukentrends voor u op een rijtje hebben gezet. We hopen dat u hier wat inspiratie uit kan halen voor het inrichten van uw nieuwe keuken. Natuurlijk kunt u ook de keukentrends van 2023 ontdekken in onze showroom.

Küchen-Dump - header (20)

Grijs is het nieuwe zwart

In 2022 was een compleet zwarte keuken razend populair. Bij de trends van dit jaar zien we dat de grijze kleur juist weer helemaal terugkomt. Omdat er verschillende tinten grijs zijn, kunt u de grijze kleur altijd aanpassen naar de stijl in uw keuken. Heeft u bijvoorbeeld een moderne keuken? Dan past een hoogglans grijze kleur daar goed bij. Houdt u van een stoere uitstraling? Dan is het mooi om een betonlook toe te voegen of een antraciet kleur. Zo ziet u maar dat elke tint grijs kan zorgen voor een andere uitstraling.

Küchen-Dump - 23 (2)
Küchen-Dump - 24 (2)

Aarde tinten

Aarde tinten zijn tegenwoordig steeds vaker terug te vinden in de keuken. Niet alleen zorgen ze voor een rustgevende uitstraling, ook zijn de kleuren mooi met elkaar te combineren. Wanneer u meer contrast wilt creëren in de keuken is het ook mogelijk om bij deze kleuren verschillende materialen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan hout, natuursteen of beton.
Kleuren die onder aarde tinten vallen zijn;

– Bruin
– Zand
– Beige
– Taupe
– Terracotta
– Groen
– Geel

Songül

hout, natuursteen of beton

Küchen-Dump - 25 (3)
Küchen-Dump - 26 (3)

Slim apparatuur

We zien keukenapparatuur met de jaren steeds ‘slimmer’ worden. Inmiddels is het elektrische keukenapparatuur niet meer weg te denken uit de keuken. Denk maar eens aan de kookplaat met geïntegreerde afzuiging of aan een koffiezetapparaat die precies weet hoe uw favoriete koffie gezet moet worden. Tegenwoordig is het ook mogelijk om keukenapparatuur te plaatsen, die bedient kan worden door middel van een app. Laat het apparatuur voor u werken en voeg ‘slimme’ apparaten toe in uw nieuwe keuken!

Songül

die erg mooi past bij de zwarte maar ook grijze kleur

Breng de natuur in de keuken

Een combinatie die erg populair was in 2022 is een zwarte keuken met houten elementen. De houtkleur dat in 2023 een trend wordt heet Notenhout. Dit is een donkere, maar warme houtkleur die erg mooi past bij de zwarte maar ook grijze kleur. Het zorgt voor een gezellige sfeer in de keuken. Het hout gecombineerd met de kleur zwart of grijs, geeft een luxueuze uitstraling.

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd naar wat u vond van de keukentrends van 2023! Kom gerust langs in onze winkel voor vragen of advies! Wilt u nog meer tips? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd welke tips u heeft toegepast in de keuken.

Laatste trends