Keuken met bar: inspiratie en tips voor uw droomkeuken

Handige tips

Geschreven door: Songül op 22 maart 2024

Heeft u altijd al gedroomd van een keuken met een bar in uw eigen huis? In 2024 wordt deze trend steeds populairder. Een keuken met bar biedt verschillende mogelijkheden en opstellingen om een gezellig plekje in uw keuken te creëren. Een plek om ‘s ochtends te ontbijten of in de late avonduren te borrelen met familie of vrienden. In deze blog delen we u graag de nieuwste trends en tips voor het creëren van een keuken met bar.

Küchen-Dump - Keuken met bar

De mogelijkheden van een keuken met een bar

Een keuken met een bar is een stijlvolle toevoeging aan uw keuken en biedt ook een praktische oplossing. Een bar kan namelijk worden gebruikt als extra werkruimte tijdens het koken of bakken. ‘s Ochtends geniet u hier van een ontbijt en in de late avonduren is het de perfecte plek om te borrelen met familie of vrienden. 

Of u nu een kleine keuken heeft of een grote leefkeuken, er zijn verschillende mogelijkheden om een bar te plaatsen in uw keukenontwerp. Denk bijvoorbeeld aan een bar aan het keukeneiland, in een hoekkeuken of als scheiding tussen uw keuken en woonkamer. 

De voordelen van een keuken met een bar

Een keuken met een bar biedt diverse voordelen. Naast de extra werkruimte en gezellige ontmoetingsplek, geeft de bar uw keuken een moderne uitstraling. Daarnaast kunt u tijdens het koken gezellig in gesprek blijven met familie of vrienden. 

In een kleine keuken kan de bar voor extra opbergruimte zorgen voor keukengerei, pannen en borden. In een grote keuken met kookeiland is de bar als extra leefruimte.

Een keuken met een bar is een multifunctionele toevoeging die uw keuken een stuk praktischer, gezelliger en stijlvoller maakt.

L-keuken
Het keukeneiland: Gezellig en praktisch

Tips voor een keuken met bar

  • Ruimte en indeling: Het is belangrijk om goed na te denken over de beschikbare ruimte in uw keuken. In een kleine keuken is een compacte bar tegen de muur een ideale oplossing. In een grote keuken is een eiland bar meer geschikt omdat meer beschikbaar is. Tip: teken de ruimte van uw bar af met tape op de grond. Zo kunt u een goede inschatting maken. 
  • Stijl en materialen: Een bar in de keuken is mogelijk in verschillende stijlen. Het is belangrijk om vooraf na te denken over de algehele stijl van uw keuken. Of uw voorkeur nu uitgaat naar een landelijke of moderne keuken, zorg ervoor dat de bar aansluit bij de rest van de keuken.
  • Functionaliteiten: Naast de uitstraling is het belangrijk om na te denken welke functies uw graag in de bar wilt hebben. Moet de bar voornamelijk dienen als extra werkruimte om te koken, of juist als leefruimte om te zitten? Zorg ervoor dat de opstelling en functies hierbij passen.

  • Barkrukken: Houd er rekening mee dat de hoogte van de barkrukken aansluit bij de hoogte van uw bar. Een extra rugleuning kan helpen om comfortabel te zitten tijdens het ontbijt of een borrel.
  • Verlichting en sfeer: Om de juiste sfeer te creëren is het als laatste stap belangrijk om na te denken over uw lampen of spotjes. De juiste verlichting geeft uw bar sfeer. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van sfeerverlichting en algemene verlichting. 

Inrichten op eigen gevoel

Een keuken met een bar kan met verschillende opties en indelingen. Tijdens het samenstellen van uw bar is het belangrijk om de de sfeer en functie te bepalen op wat u kan gebruiken in de keuken! Vergeet dus ook niet om uw eigen gevoel mee te nemen!

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Een keuken met bar heeft diverse mogelijkheden en voordelen. Het geeft de keuken een huiselijke sfeer en maakt koken en tafelen samen mogelijk! Bent u nieuwsgierig geworden naar meer opties voor een keuken met bar? Download ons gratis inspiratiemagazine of kom langs in onze showroom waar onze keukenspecialisten u graag verder helpen.

Laatste trends