Keuken met bar: inspiratie en tips voor uw droomkeuken

Handige tips

Geschreven door: Songül op 22 maart 2024

Heeft u altijd al gedroomd van een keuken met een bar in uw eigen huis? In 2024 wordt deze trend steeds populairder. Een keuken met bar biedt verschillende mogelijkheden en opstellingen om een uitnodigende plek in uw keuken te creëren. Een plek om ‘s ochtends te ontbijten of in de late avonduren te borrelen met familie of vrienden. In deze blog delen we u graag de nieuwste trends en handige tips voor het creëren van uw eigen keuken met een bar.

Küchen-Dump - Keuken met bar

De mogelijkheden van een keuken met bar

Een keuken met bar is niet alleen een stijlvolle toevoeging aan uw keuken, maar het is ook een praktische oplossing. De bar kan gebruikt worden als extra werkruimte tijdens het koken of bakken. ‘s Ochtends geniet u hier van een heerlijk ontbijt en in de late avonduren is het de perfecte plek om te borrelen met familie of vrienden. De bar creëert een gezellige ontmoetingsplek in de keuken en zorgt voor een open en uitnodigende sfeer.

Of u nu een kleine keuken hebt of een grote leefkeuken, er zijn talloze mogelijkheden om een bar te integreren in uw keukenontwerp. Denk bijvoorbeeld aan een bar aan het keukeneiland, in een hoekkeuken of als afscheiding tussen uw keuken en woonkamer.

De voordelen van een keuken met een bar

Een keuken met een bar biedt tal van voordelen. Naast de extra werkruimte en gezellige ontmoetingsplek, geeft de bar uw keuken een moderne en uitnodigende uitstraling. Daarnaast kunt u tijdens het koken gezellig in gesprek blijven met familie of vrienden.

In een kleine keuken kan de bar extra opbergruimte creëren voor keukengerei, pannen en borden. In een grote keuken met kookeiland is de bar een plek als extra leefruimte.

Een keuken met bar is dus een multifunctionele toevoeging die uw keuken een stuk praktischer, gezelliger en stijlvoller maakt.

Songül

Daarnaast kunt u tijdens het koken gezellig in gesprek blijven met familie of vrienden.

L-keuken
Het keukeneiland: Gezellig en praktisch

Tips voor een keuken met bar

  • Ruimte en lay-out: Het is belangrijk om goed na te denken over de beschikbare ruimte in uw keuken. In een kleine keuken is een compacte bar tegen de muur een ideale oplossing. In een grote keuken is een eiland bar meer geschikt omdat er voldoende ruimte beschikbaar is. Tip: teken de ruimte van uw bar af met tape op de grond. Zo kunt u een goede inschatting maken. 
  • Stijl en materialen: Een bar in de keuken is mogelijk in verschillende stijlen. Het is belangrijk om vooraf na te denken over de algehele stijl van uw keuken. Of uw voorkeur nu uitgaat naar een landelijke of moderne keuken, zorg ervoor dat de bar aansluit bij de rest van het interieur.
  • Functionaliteit: Naast de uitstraling is het belangrijk om te bedenken welke functies uw keuken bar moet vervullen. Moet de bar voornamelijk dienen als extra werkruimte om te koken, of juist als leefruimte om te zitten? Zorg ervoor dat de opstelling en functies aansluiten bij het gebruik van de bar. 
  • Barkrukken: Houd er rekening mee dat de hoogte van de barkrukken aansluit bij de hoogte van uw bar. Een extra rugleuning kan uw helpen om comfortabel te zitten voor extra comfort tijdens het ontbijt of borrel
  • Verlichting en sfeer: Om de juiste sfeer te creëren is het als laatste stap belangrijk om na te denken over uw lampen of spotjes. De juiste verlichting geeft uw bar een unieke sfeer en uitstraling. U kunt bijvoorbeeld denken aan een combinatie van sfeerverlichting en algemene verlichting. 

Inrichten op eigen gevoel

Een keuken met bar kent verschillende opties en indelingen. Tijdens het samenstellen van uw eigen bar is het belangrijk om de functionaliteit hoog in het vaandel te zetten en te richten op wat u kan gebruiken in de keuken!

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Een keuken met bar heeft diverse mogelijkheden en voordelen. Het geeft de keuken een huiselijke sfeer en maakt koken en tafelen samen mogelijk! Bent u nieuwsgierig geworden naar meer opties voor een keuken met bar? Download ons gratis inspiratiemagazine of kom langs in onze showroom waar onze keukenspecialisten u graag verder helpen.

Laatste trends