Japandi in de keuken

Handige tips

Geschreven door: Songül op 19 april 2022

Bij een keuken met de stijl Japandi, is het mogelijk om allerlei kanten op te gaan. In een Japandi keuken komen er verschillende elementen terug. Het is namelijk een Japanse interieurstijl, die vooral bestaat uit donker hout, diverse texturen en contrasten en de Scandinavische interieurstijl, waarbij er veel gebruik gemaakt wordt van houttinten en pasteltinten. In deze blog leest u alles over de Japandi keuken!

Houten keuken

In vier stappen uw Japandi keuken creëren?

1. En Japandi keuken straalt rust en eenvoud uit. Bij de Japandi stijl is het belangrijk dat u zorgt voor een nette keuken. Schaf mooie keukenonderdelen aan om alle keukenaccessoires in op te bergen. Een leuk handdoekrekje? Schaf een rek van bamboe aan!

2. Natuurlijke elementen staan centraal bij een Japandi keuken. In deze Japanse stijl draait het allemaal om lichte en natuurlijke materialen. U kunt hierbij denken aan houtsoorten.

3. Het gebruik van textiel. Wanneer u gebruik maakt van textiel, brengt u op een subtiele manier warmte in uw keuken. Hang een knusse handdoek aan het rek.

4. Wanneer u kiest voor een Japandi keuken, speelt verlichting een hele belangrijke rol. Het draait namelijk bij Japandi om de zachtheid. U kunt bijvoorbeeld een matzwarte wandlamp met een matte kap ophangen. Gaat u liever helemaal voor de Japandi stijl? Dan moet u echt gaan voor symmetrie door aan weerszijden van uw spiegel een lamp te plaatsen.

biophilic design
biophilic design

Minimalisme bij de Japandi keuken

Wanneer u voor de Japandi stijl kiest, straalt uw keuken rust uit. Het minimalisme zorgt ervoor dat u een heerlijke rustige ruimte creëert. Minimalisme is hét toverwoord voor deze keukenstijl. Bij de Japandi stijl maakt u weinig gebruik van accessoires om zo de rust te bewaren. Het is dus belangrijk dat u in uw keuken gebruik maakt van zoveel mogelijk opbergmogelijkheden. In de Japandi stijl wordt er veel gebruik gemaakt van organische vormen. Dit is al heel makkelijk te realiseren door bijvoorbeeld ronde spiegels in de keuken te plaatsen.

Songül

MINIMALISME IS HÉT TOVERWOORD VOOR DEZE KEUKENSTIJL

biophilic design
biophilic design

Minimalisme combineren

Minimalisme combineer je met warme en natuurlijke materialen. Natuur speelt een belangrijke rol in deze stijl. In de Scandinavische én in het Japanse interieur is de warmte terug te zien in het houtgebruik. U kunt er dos voor kiezen om zoveel mogelijk van deze warmte terug te laten komen. Denk hierbij aan houten keukenkasten of andere onderdelen van hout.

Songül

DIT ZIJN ALLEMAAL KLEUREN DIE VAAK TERUGKOMEN IN DE JAPANDI KEUKEN!

Pasteltinten

Wanneer u de rust in uw keuken wilt bewaren, is het belangrijk om pasteltinten toe te voegen in uw keuken. U kunt hierbij denken aan de kleuren beige, blauw, lichtroze, grijs, geel en nog veel meer. Dit zijn allemaal kleuren die vaak terugkomen in de Japandi keuken! Hoe pas je deze kleuren toe in de keuken? Dit kan heel makkelijk worden gedaan op de muren in de keuken. Wanneer u liever alleen accessoires heeft in pastelkleuren, is dat natuurlijk ook mogelijk. Probeer eens de grepen van uw kast of bekijk de opties voor uw gordijnen!

Japandi accessoires

Wanneer uw keuken helemaal klaar is, gaat u natuurlijk over op de accessoires ervan. Het gaat erom dat de accessoires functioneel zijn en niet decoratief. Normaal gesproken kies je voor accessoires die dienen voor decoratie, maar bij de Japandi stijl dus niet omdat deze stijl echt gaat om de rust en eenvoud. U kunt bij het kiezen van de accessoires al heel makkelijk denken. Denk hierbij aan een vaas of een paar boeken.

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd naar wat u vond van onze tips over een Japandi keuken! Kom gerust langs in onze winkel voor vragen of advies! Wilt u nog meer tips? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd op welke manier u de betonlook stijl in uw keuken heeft toegepast.

Laatste trends