Inspiratie voor uw keukenwand

Handige tips

Geschreven door: Songül op 26 april 2023

Een keuken is meer dan alleen de ervaring van het koken. Er wordt tegenwoordig een ruimte gecreëerd waar mensen samenkomen en waar er dus veel tijd wordt doorgebracht. De keukenwanden waren eerst alleen functioneel om hardnekkige vlekken te voorkomen, maar tegenwoordig kunnen ze ook dienen als een echte eyecatcher in de keuken. Met de juiste keuze voor wandbekleding kunt u de keuken een eigen persoonlijke touch geven en een bepaalde sfeer creëren. De keuze voor de juiste wandbekleding is daarom essentieel. Zo creëert u een plek waar familie en vrienden samenkomen om heerlijk te eten en te borrelen.

Nieuwsgierig wat er allemaal mogelijk is? Lees deze blog snel verder en kom vooral langs bij één van onze showrooms!

Inspiratie voor uw keukenwand

De functie van een keukenwand

De belangrijkste functie van een keukenwand is de bescherming tegen vocht en vuil. Tijdens het koken ontstaan er vaak spetters die in de muren trekken en vlekken veroorzaken. Daarnaast kan de keukenwand ook een belangrijke rol spelen in de uitstraling van de keuken. Het is daarom van belang om wandbekleding te kiezen die gemakkelijk schoon te maken is en bestendig is tegen vocht. Daarnaast is het ook van belang om een keukenwand te kiezen die een bepaalde persoonlijke sfeer creëert in uw keuken.

Inspiratie voor uw keukenwand
Inspiratie voor uw keukenwand

Verschillende materialen en prints

Er zijn diverse materialen waaruit men kan kiezen bij het bekleden van een keukenwand. Zo kan je kiezen voor tegels, glas, kunststof, behang, verf of hout. Elke keuze heeft zijn eigen voordelen en nadelen en biedt verschillende mogelijkheden op het gebied van kleur, print en materiaal. Het is dus belangrijk om te kiezen wat voor materiaal er bij uw persoonlijke stijl en wensen past, maar ook materiaal dat praktisch en duurzaam is.

Songül

maar ook materiaal dat praktisch en duurzaam is

Tegels als keukenwand

Tegels zijn een veelgebruikte optie voor de keukenwand en dat is ook niet zonder reden. Het biedt een klassieke uitstraling en het is gemakkelijk schoon te maken. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten tegels verkrijgbaar in diverse kleuren, prints en materialen. Hierdoor is het mogelijk om een persoonlijke twist te geven aan de keuken en dus uw interieurstijl toe te passen.

Inspiratie voor uw keukenwand
Inspiratie voor uw keukenwand

Glas als keukenwand

Wilt u toch een moderne uitstraling creëren? Dan is glas een mooie optie. Glas heeft een strak een frisse uitstraling, het is gemakkelijk schoon te maken en het is kras- en hittebestendig. Daarnaast is het mogelijk om een eigen print of afbeelding op glas te laten drukken waardoor uw persoonlijke invloed echt naar voren komt in uw keuken.

Hout als keukenwand

Hout is een prachtig natuurlijk materiaal dat warmte en sfeer kan toevoegen aan de keuken. De houtstijl past bij diverse keukens en ze zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten, zoals: steigerhout en eikenhout. Daarentegen heeft hout wel meer onderhoud nodig en is hout ook niet geschikt voor bij het fornuis.

Inspiratie voor uw keukenwand
Inspiratie voor uw keukenwand

Andere materialen voor de keukenwand

De keukenwand is een belangrijk onderdeel van de keuken en kan echt dienen als een echte eyecatcher. Afhankelijk van uw favoriete keukenstijl zijn er naast tegels, glas en hout ook nog andere materialen verkrijgbaar als keukenwand. Wilt u meer te weten komen over de keukenwanden en hoe alle materialen er uitzien? Twijfel niet en bezoek gerust één van onze showrooms of maak direct een afspraak!

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd wat u vond van de blog over de achterwanden van een keuken! Wilt u graag advies hierover, kom dan langs in onze winkel voor meer tips. Wanneer u al een achterwand in uw keuken heeft zijn wij benieuwd naar het resultaat!

Laatste trends