Hoe onderhoudt u uw keuken?

Handige tips

Geschreven door: Songül op 24 oktober 2023

Een goed onderhouden keuken is niet alleen aangenamer om in te werken, maar ook veel hygiënischer. Ook is het voor de duur van uw keuken van belang dat u hardnekkige vlekken op tijd schoonmaakt. Een regelmatige schoonmaakbeurt helpt om vetten, vuil en bacteriën te verwijderen en uw keuken gezond te houden. In deze blog geven we u een aantal tips voor het onderhouden van uw keuken.

Küchen-Dump - blog onderhouden keuken

Dagelijks onderhoud

Als u dagelijks het aanrecht, fornuis en de gootsteen schoonmaakt, voorkomt u dat vuil en vet zich ophopen en moeilijk te verwijderen zijn. Door dagelijks te poetsen, voorkomt u dat dit gebeurt. Zo blijft uw keuken er langer netjes uitzien en kunt u zorgeloos koken.

Wekelijks onderhoud

We begrijpen dat het een aardige lijst is van wat er wekelijks schoongemaakt moet worden, en als u er een keer niet aan toekomt, is dat zeker geen drama. Maar voor het beste onderhoud van uw keuken zou het goed zijn om eens per week de koelkast en vaatwasser schoon te maken. Haal de koelkast leeg en maak hem met een sopje schoon. Spoel de vaatwasser goed door met eventueel een scheut azijn en laat de vaatwasser, zonder vuile vaat, spoelen op zijn heetste programma. U kunt ook een vaatwasmachine reiniger kopen in de supermarkt.

Songül

U kunt ook een vaatwasmachine reiniger kopen in de supermarkt

Maandelijks onderhoud

Maak maandelijks uw keukenkastjes, keukentafel en vloer schoon met een microvezeldoek en een mild schoonmaakmiddel. Door dit maandelijks schoon te maken, blijven uw keukenkastjes, tafel en vloer langer in goede staat, wat u geld bespaart op vervanging en reparaties.

Küchen-Dump - japandi-4
Het keukeneiland: Gezellig en praktisch

Grote schoonmaak

Dan is het ook verstandig om eenmaal per jaar een grote schoonmaakbeurt te houden. Dit houdt in dat u de keuken helemaal leeghaalt en alles schoonmaakt. Dit geldt dus ook voor de keukenlades en de kruidenplank. Zorg ervoor dat u dit grondig doet, maar wel met een mild schoonmaakmiddel. Anders kan dit schadelijk zijn voor uw keukenapparaten.

Tips voor het schoonmaken van uw keuken

  • Gebruik milde schoonmaakmiddelen. Sterke schoonmaakmiddelen kunnen schadelijk zijn voor uw keuken.
  • Gebruik een microvezeldoek. Microvezeldoeken absorberen goed.
  • Spoel alles goed na met water. Zo voorkomt u dat er zeepresten achterblijven.
  • Laat alles goed drogen. Zo voorkomt u dat er schimmel ontstaat.
Küchen-Dump - Kokend waterkraan
Küchen-Dump - Kokend waterkraan
Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd wat u vond van de blog over het onderhouden van uw keuken. Wilt u graag advies hierover, kom dan langs in onze winkel voor meer tips.

Laatste trends