Het keukeneiland: Gezellig en praktisch

Handige tips

Geschreven door: Songül op 24 maart 2023

Tegenwoordig is een keukeneiland bijna niet meer weg te denken uit de keukenruimte. Het vormt het hart van het huis en hier komt dan vaak ook de gehele familie samen. Daarnaast kan het eiland ook worden omgetoverd tot een gezellige bar wanneer er vrienden langs komen. Kortom; wij zijn fan! Bent u benieuwd naar de voordelen van een kookeiland en hoe deze goed te integreren is in de ruimte? Lees het in dit blog.

Het keukeneiland: Gezellig en praktisch

Een keukeneiland zorgt voor een extra dimensie in de ruimte

Een keukeneiland een extra blok in de keuken die losstaat van de rest van de keuken. Wel is deze helemaal onderdeel van de ruimte. Optisch laat dit de keuken een stuk groter en ruimer lijken. Daarnaast wordt er ook extra opbergruimte gecreëerd. Wanneer u overweegt om een kookeiland op te nemen in de nieuwe keuken is het van belang om op een aantal punten te letten.

Het is erg belangrijk om te zorgen voor de juiste afmetingen. Zorg daarom voor voldoende loopruimte om het eiland heen maar let erop dat de bewegingsruimte niet te veel is. De ideale bewegingsruimte om keukeneiland heen is 1 tot 1,20 meter. Dit zorgt ervoor dat u tijdens het koken makkelijk kunt draaien naar het eiland en fornuis.

Een kookeiland wordt vaak geassocieerd met grote ruimtes en keukens, tegenwoordig hoeft dit helemaal niet meer. Ook in een kleinere keuken kan een klein keukeneiland terug komen. Dit kan zowel terugkomen als een schiereiland waarbij een zijde aan de muur zit. Of juist als een klein blok extra geplaatst bij de keuken. Vaak zijn er meer mogelijkheden dan dat wordt gedacht!

Het keukeneiland: Gezellig en praktisch
Het keukeneiland: Gezellig en praktisch

Kies voor de look die aansluit op de rest van het interieur

Tegenwoordig is het heel normaal om de keuken volledig te integreren in de stijl van het interieur. Waar er eerder vaak een deur tussen de keuken en woonkamer zat is dit nu steeds vaker een grote ruimte. We spreken dan ook wel over een woonkeuken. Wanneer hier een kookeiland bij komt is het van belang dat ook deze aansluit op de rest van het interieur.

Ga voor een stoere betonlook eiland of voor een (mat)zwart keukeneiland. Bekijk hoe de rest van het interieur eruit ziet en maak aan de hand hiervan een keuze. Natuurlijk is het ook mogelijk om samen met een adviseur deze keuze te maken!

Songül

Zorg dat het aansluit op het interieur

Een bar of werkeiland, verschillende mogelijkheden

Het leuke van een keukeneiland is dat er verschillende mogelijkheden zijn voor het gebruik. Zo kan het op een gezellige avond dienen als een gezellige bar waar u en uw vrienden samen komen voor een gezellige borrel en een spelletje. Vergeet dan niet een aantal comfortabele barkrukken te plaatsen om de avond op door te komen!

Op de dagen dat u thuis aan het werk gaat kunt u uw laptop plaatsen op het eiland. Een andere werkomgeving zorgt vaak ook voor nieuwe ideeën! Het is dus helemaal niet gek om hier een keer plaats te nemen. Stopcontacten mogen hierbij dan natuurlijk niet ontbreken. Zo kunt u tijdens het werk er voor zorgen dat uw laptop voldoende stroom blijft houden. Hierbij kan de keuze worden gemaakt om het stopcontact te verbergen of deze juist in de muren terug te laten komen.

Het keukeneiland: Gezellig en praktisch
Het keukeneiland: Gezellig en praktisch

Een spoelbak of alleen een werkblad?

Afhankelijk waarvoor u het kookeiland in wilt gaan zetten in is het goed om te bedenken of u een spoelbak wilt plaatsen. Het voordeel is dat deze vaak wat groter kan zijn bij het plaatsen in een kookeiland doordat deze meer ruimte heeft. Een nadeel dat hierbij komt kijken is dat er minder ruimte overblijft voor het werkblad. Het is dus goed om hier vooraf over na te denken en welke doel u voor ogen heeft voor het keukeneiland.

Het keukeneiland: Gezellig en praktisch
Het keukeneiland: Gezellig en praktisch
Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd wat u vond van de blog over het keukeneiland! Wilt u graag advies hierover, kom dan langs in onze winkel voor meer tips. Wanneer u al een kookeiland in uw keuken heeft zijn wij benieuwd naar het resultaat!

Laatste trends