Het creëren van een duurzame keuken

Handige tips

Geschreven door: Songül op 13 mei 2022

Wanneer u graag helemaal mee met de tijd wilt gaan, raden wij zeker aan om uw keuken te verduurzamen! In deze blog vertellen wij de mogelijkheden die u heeft om uw keuken duurzamer te maken. Bent u geïnteresseerd? Lees dan zeker verder!

duurzame keuken

Een duurzame keuken creëren

Een duurzame levensstijl wordt steeds populairder. Afval scheiden, de stekker uit het stopcontact halen en niet te lang douchen. Duurzame keukens worden ook steeds belangrijker, omdat duurzaamheid een steeds grote rol speelt bij de keuzes die we dagelijks maken. Zelf leven we ook steeds milieubewuster en willen we minder elektriciteit verspillen. In deze blog benoemen we een aantal manieren waarop u uw keuken duurzamer kan maken.

duurzame keuken
duurzame keuken

Waarom een duurzame keuken?

Het milieu verslechterd en het is belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt om dit proces tegen te gaan. Een duurzame keuken hoort hier ook bij. Naast dat een duurzame keuken beter is voor het milieu, scheelt het ook nog in uw energierekening. Win-win dus!

Songül

EEN DUURZAME KEUKEN IS BETER VOOR HET MILIEU EN VOOR UZELF

Wat zijn duurzame keukens?

Er zijn meerdere toepassingen gevonden om een keuken te verduurzamen. Duurzaamheid gaat niet alleen over een lange levensduur, maar tegenwoordig vooral over het effect van het materiaal op het milieu en het leven op de wereld. Er zijn veel manieren om uw keuken te verduurzamen. Kies bijvoorbeeld voor een inductie kookplaat, in plaats van gas. Naast dat inductie zuiniger is dan gas, is een inductie kookplaat ook nog eens makkelijker schoon te maken. Een andere manier om uw keuken te verduurzamen, is door het aanschaffen van een zuinige koelkast en vaatwasser. Kies voor de modellen met een donkergroen energielabel, deze zijn het beste voor het milieu. U bespaart hierdoor veel elektriciteit, wat resulteert in lagere energiekosten.

duurzame keuken
duurzame keuken
Songül

KUNSTSTOF IS EEN ABSOLUTE NO GO OP HET GEBIED VAN DUURZAME KEUKENS

Materiaal

Duurzaamheid uit zich niet alleen in duurzame keukenapparatuur, maar ook in duurzame materialen. Kunststof is een absolute no go op het gebied van duurzame keukens. Tegenwoordig zijn er goede alternatieven. Denk aan bamboe. Bamboe kan gebruikt worden voor een keukenkastjes of werkblad. Bij het kappen van bamboe blijven de wortels in takt. Hierdoor verdwijnen er geen grote hoeveelheden. Massief hout van de beuk is ook een goede optie. Deze houtsoort gaat veel langer mee dan een dun houten plankje van triplex. Zo wordt het gebruik van hout vermindert en hoeven er minder bomen te worden gekapt.

Opsommend een aantal tips om een duurzame keuken te creëren:

– Is het mogelijk om uw keuken op te knappen, in plaats van volledig te vervangen? Kies daar dan voor. Met nieuwe kastjes, kranen en handgrepen is uw keuken weer als nieuw.
– Let op bij welke materialen u kiest. Ga voor Bamboe of massief hout van beuk.
– Kies altijd voor een inductie kookplaat. Dit is de zuinigste elektrische kookplaat.
– Heeft u in uw nieuwe keuken een nieuwe koelkast nodig?Kies dan de meest energiezuinige met een donkergroen energielabel.

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd naar wat u vond van de manieren om uw keuken te verduurzamen! Kom gerust langs in onze winkel voor vragen of advies! Wilt u nog meer tips? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd op welke manier u een duurzame keuken creëert.

Laatste trends