Handige schoonmaaktips voor in de keuken

Handige tips

Geschreven door: Songül op 24 mei 2022

Het is belangrijk om de keuken eens in de zoveel tijd grondig te reinigen! In deze blog vertellen wij de mogelijkheden die u heeft met de verschillende schoonmaakmiddelen. Bent u geïnteresseerd? Lees dan zeker verder!

schoonmaaktips keuken

Een grondige schoonmaak

Een grondige schoonmaak van de keuken is iets wat men vaak uitstelt. Het schoonmaken van uw keuken is niet alleen belangrijk voor een hygiënische omgeving tijdens het koken, maar het zorgt er ook voor dat uw keuken langer meegaat. Dagelijks een doekje over de kookplaat halen is niet voldoende. Ondank een goede afzuiging wordt een keuken dagelijks blootgesteld aan vet en vocht. Eens in de zoveel tijd is het daarom belangrijk om uw keuken grondig te reinigen. Hoe u dit het beste kunt aanpakken vertellen wij u in deze blog met handige schoonmaaktips voor in de keuken.

schoonmaaktips keuken
schoonmaaktips keuken

De beste schoonmaakmiddelen

U herkent het vast wel, een overvolle keukenkast met verschillende schoonmaakmiddelen. Maar wat is nu het beste middel om te gebruiken voor elk object. In deze blog informeren wij u over de beste schoonmaakmiddelen voor elk oppervlak. Hierbij zijn simpele producten als azijn, citroen of zuiveringszout vaak al genoeg om uw keuken schoon te maken.

Songül

VAAK ZIJN SIMPELE MIDDELTJES AL GENOEG

Een schone keuken

Het schoon maken van uw keuken is snel gedaan met behulp van de juiste middelen. Het wordt aangeraden om minimaal 1x per drie maanden de keuken grondig schoon te maken. In de keuken brengen we veel tijd door. Een schone keuken is daarom van belang.

schoonmaaktips keuken
schoonmaaktips keuken

DE BESTE MIDDELTJES HEEFT U VAAK AL IN HUIS!

Schoonmaakmiddelen

Met azijn, zuiveringszout en een citroen komt u al heel ver met het schoonmaken van uw keuken. Met azijn verwijdert u gemakkelijk kalkaanslag in de waterkoker of de gootsteen. Hier hoeven geen chemische middelen als bleekmiddel aan te pas te komen. Een citroen komt goed van pas bij het verwijderen van nare geurtjes. Denk aan geurtjes in de oven of koelkast. Ten slotte zuiveringszout. Zuiveringszout komt vaak van pas bij het schoonmaken van een aangekoekte pan, bij een oven met etensresten of om uw gootsteen weer glanzend schoon te maken.

Per oppervlakte vertellen wij u precies hoe u deze het beste kunt schoonmaken:

Keukendeurtjes Voor uw keukendeurtjes kunt u het beste een schoonmaakmiddel maken dat bestaat uit 1/3 deel plantaardige olie en 2/3 deel zuiveringszout. Schrob de deurtjes met een spons of poetsdoek. Uw keukenkastjes zijn binnen no-time weer glanzend schoon.

Koelkast Begin altijd met het opruimen van uw koelkast. Hierdoor heeft u meer overzicht van de producten die u nog heeft en dit voorkomt voedselverspilling. Haal tijdens het opruimen een doekje langs de planken. Uw koelkast is dan zo weer schoon.

Oven of magnetron Begin aan de binnenkant met een doekje met allesreiniger om het ergste vuil weg te halen. Nare geurtjes krijgt u gemakkelijke eruit door een schaaltje met water en citroenschijfjes in de oven of magnetron te zetten en dan kort te verwarmen. Voor een grovere schoonmaak kunt u het beste de oven helemaal insmeren met een mengsel van zuiveringszout en water of baking soda. Laat dit een nacht intrekken en maak het daarna schoon met een vochtige doek.

Afzuigkap Om ervoor te zorgen dat de etenslucht effectief afgezogen wordt, is het belangrijk om de afzuigkap goed schoon te houden. Ook hierbij komt citroen goed van pas. Zet een pan water met een uitgeknepen citroen op het vuur met de afzuiger aan. De damp zorgt ervoor dat het schoonmaken van de roosters in de afzuiger daarna veel makkelijker is.

Gootsteen Ook uw pannen en gootsteen krijgt u weer glimmend na een baking soda-beurt. Strooi de baking soda in de gootsteen en gebruik een halve citroen als spons. Hierna glimt uw gootsteen weer.

Waterkoker De aanslag in de waterkoker verwijdert u door de waterkoker te vullen met water en azijn. Als het mengsel gekookt heeft, giet u het apparaat leeg en schrobt u met een spons of borstel zó de kalkresten weg.

Aanrecht Wanneer het aanrecht schoon is, voelt de keuken direct een stuk schoner aan. Gebruik dagelijks een schone vaatdoek. Een granieten werkblad reinigt u met chloor, waterstofperoxide of aceton. Een marmeren aanrecht kunt u het beste schoonmaken met heet water. Een roestvrijstaal aanrechtblad kunt u het beste schoonmaken met groene zeep.

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd naar wat u vond van de schoonmaaktrucjes voor in de keuken! Kom gerust langs in onze winkel voor vragen of advies! Wilt u nog meer tips? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd op welke manier u de schoonmaaktips in uw keuken zou toepassen.

Laatste trends