Greeploze keukens: een onmisbare trend

Handige tips

Geschreven door: Songül op 13 mei 2022

Wanneer u graag een unieke eyecatcher in de keuken wilt, raden wij zeker aan om voor een greeploze keuken te gaan! In deze blog vertellen wij de mogelijkheden die u heeft met de verschillende greeploze technieken en welke greeploze kastjes bij welke stijl mooi zal staan. Bent u geïnteresseerd? Lees dan zeker verder!

greeploze keuken

Een greeploze keuken

Greeploos is de keukentrend van de afgelopen tijd! Een greeploze keuken houdt in dat de handgrepen of knoppen volledig achterwege worden gelaten. Daar waar u vroeger moest kiezen tussen een handgreep of knop, kunt u tegenwoordig ervoor kiezen om deze grepen helemaal weg te laten. Hierdoor krijgt de keuken direct een strakke en minimalistische uitstraling. Greeploos wordt toegepast in moderne keukens, hoogglans keukens en design keukens. De sfeer van uw huis is strak en stijlvol dankzij de greeploze keuken. Maak gebruik van hoogglans materialen en strak ingebouwde keukenapparatuur en uw keuken oogt direct heel rustgevend en ruimtelijk.

greeploze keuken
greeploze keuken

Een greeploze keuken is geschikt voor iedere keukenopstelling

De hoekkeuken met greeploze kasten is de populairste variant. Dankzij de compacte opstelling past dit type keuken in vrijwel iedere ruimte. De ruimte wordt hierdoor optimaal benut. Als er voldoende ruimte is, kunt u ook kiezen voor een kookeiland. Op die manier creëert u extra kookgelegenheid of een gezellig plek om aan te tafelen.

Songül

DE GREEPLOZE HOEKKEUKEN IS DE POPULAIRSTE VARIANT

Rustgevende en ruimtelijke uitstraling

Naast de rustgevende en ruimtelijke uitstraling, hebben greeploze keukens nog een voordeel. U herkent vast dat u uw keukenkastjes soms net wat te hard dicht doet. Dankzij de soft-motion techniek van de greeploze keukens voorkomt u beschadigingen doordat de lades worden afgeremd. Daarnaast voorkomt u hiermee ook het harde geluid van het dichtslaan van de kasten of lades. Door zacht te duwen, opent en sluit de lade automatisch. Zacht en geruisloos, pure luxe!

greeploze keuken
greeploze keuken

Voordelen

Alle voordelen van een greeploze keuken nog eens op een rijtje:

Moderne look: greeploze keukens ogen strak en ruimtelijk.
Tijdloos karakter: door het ontbreken van de grepen of knoppen, zijn de keukens minder trendgevoelig en vallen ze langer in de smaak.
Blijven haken is onmogelijk: je kleding blijft niet hangen achter een knop of haak, waardoor het iets veiliger is.
Veilig voor baby’s/kinderen: het ontbreken van puntige randen van handgrepen voorkomt pijnlijke stoten. Daarnaast is het voor kinderen lastiger om de kasten op te trekken.
Gebruiksgemak: sommige mensen houden van greeploze kasten, omdat ze het makkelijker vinden. Soft motion en tip-on maken de greeploze keuken geschikt voor het hele gezin.
Makkelijk schoon te maken: door het gladde oppervlak, veegt u de vlekken er zo weer vanaf.

Songül

GEMAKKELIJK SCHOON TE MAKEN

Gemak staat voorop

Ook is een greeploze keuken gemakkelijk schoon te maken. Tijdens het koken blijft de keuken niet altijd schoon. Ook kunnen er vette vingervlekken ontstaan. De greeploze keuken is gemakkelijk weer schoon te maken. Dankzij het gladde oppervlak van uw greeploze ladekasten, veegt u de vlekken er zo weer vanaf. Makkelijk toch!

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd naar wat u vond van de greeploze opties voor in de keuken! Kom gerust langs in onze winkel voor vragen of advies! Wilt u nog meer tips? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd op welke manier u de greeploze stijl in uw keuken zou toepassen.

Laatste trends