Functionaliteit en gemak van een kokend waterkaan

Handige tips

Geschreven door: Songül op 22 augustus 2023

Op zoek naar een upgrade voor uw keuken? Geef met de kokend waterkraan uw keuken een moderne twist. Deze functionele aanwinst is geschikt voor elk huis. Met één druk op de knop heeft u heerlijke thee. Zo bespaart u tijd, moeite en geld in de keuken. Twijfelt u of deze kraan iets voor u is? Lees dan onze blog over hoe de kokend waterkraan uw kookervaring kan verbeteren.

Küchen-Dump - Kokend waterkraan

Tijdbesparing en gemak bij het koken

Het zal u waarschijnlijk bekend voorkomen: U bent aan het koken en het lijkt wel uren te duren voordat uw waterkoker het water heeft gekookt. Hierdoor brengt u meer tijd in de keuken door dan u zou willen, wat ook geldt wanneer u bezoek ontvangt. Als uw gasten om thee vragen, kan het even duren voordat u deze kunt serveren. Maar met een kokend waterkraan bij de hand heeft u direct toegang tot kokend water, waardoor u meer tijd kunt doorbrengen met uw visite.

Wist u dat als u een kokend waterkraan installeert, u zich geen zorgen meer hoeft te maken over het bijvullen van water? Een kokend waterkraan is rechtstreeks aangesloten op de waterleiding.

Inspiratie voor uw keukenwand
Küchen-Dump - Kokend waterkoker

Gezondheid en veiligheid

Bij een traditionele waterkoker ontstaan vaak kalkaanslag en andere onzuiverheden, vooral als deze niet regelmatig wordt gereinigd. Daarentegen bevat de kokend waterkraan een antikalkfilter, die chloor, kalk en overige onzuiverheden tegenhoudt. Het is raadzaam om deze filter elke 5 jaar te vervangen. Woont u in een regio met een hogere waterhardheid, dan is het advies om deze eerder te vervangen.

Bovendien heeft de kraan een kinderslot om te voorkomen dat kleine kinderen het kokende water kunnen bedienen. Met de kokend waterkraan geniet u van schoon en veilig water, zonder in te leveren op gemak.

Songül

Met deze kokend waterkraan geniet u van schoon en veilig water, zonder in te leveren op gemak.

Duurzaamheid

Met een kokend waterkraan bevordert u duurzaamheid en energie-efficiëntie doordat u de exacte hoeveelheid water kookt. Hierdoor gaat er minder water en energie verloren. Bij een traditionele waterkoker wordt er een bepaalde hoeveelheid water verwarmd om de waterkoker te gebruiken. Dit resulteert in verspilling van water en energie doordat onnodig extra water wordt verwarmd dat u daarna niet gebruikt.

Küchen-Dump - Kokend waterkoker
Küchen-Dump - Kokend waterkoker

Recepten en toepassingen

  • In slechts een paar stappen zet u uw favoriete soep op tafel. Neem een kom met daarin uw favoriete instantsoepmix. Giet er water uit de kokend waterkraan bij, roer goed door en laat het even staan. In een paar minuten kunt u genieten van uw heerlijke kom soep.
  • Het koken van pasta, aardappelen en rijst kan veel sneller dan u denkt. Vul uw pan onder de kokend waterkraan en in een mum van tijd kookt het water op het fornuis.
  • Met een kokend waterkraan kunt u binnen één minuut van uw favoriete thee genieten.
  • Wilt u bouillon maken met kokend water? Met de kokend waterkraan maakt u eenvoudig bouillon, zonder wachttijd.
Küchen-Dump - Kokend waterkraan
Küchen-Dump - Kokend waterkraan
Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd wat u vond van de blog over de kokend waterkraan. Wilt u graag advies hierover, kom dan langs in onze winkel voor meer tips. Wanneer u al een kokend waterkraan in uw keuken heeft zijn wij benieuwd naar het resultaat!

Laatste trends