Een kindvriendelijk keuken creëren

Handige tips

Geschreven door: Songül op 26 juli 2022

De keuken is een plek wat geleefd wordt. Vooral wanneer u kinderen heeft, zijn deze vaak terug te vinden in de keuken. Bijvoorbeeld als mama aan het koken is of om te kijken of er nog iets lekkers in de keukenkastjes te vinden is. Het is daarom belangrijk dat de keuken een plek is die veilig is voor kinderen. In deze blog vertellen wij u graag meer over hoe u de keuken kindvriendelijk kunt inrichten.

kindvriendelijke keuken

Risicoplekken in de keuken

De keuken is een gezellige plek voor het hele gezin, maar ook een risicoplek. Denk maar eens aan de verschillende warmtebronnen die er te vinden zijn, gevaarlijke schoonmaakmiddelen, lades waar vingers in klem kunnen komen te zitten en heet waterkranen. Het kan een enge plek zijn voor kinderen, maar ook een hele fijne plek. Ze kunnen gezellig bij u komen kletsen wanneer u aan het koken bent, ze terugkomen van school of jullie gezellig samen koekjes maken. De keuken kan dus ook een heerlijk plek zijn voor het gezin!

kindvriendelijke keuken
kindvriendelijke keuken

Tips voor het veilig maken van de keuken

– Heeft u scherpe hoeken in de keuken? Plaats dan hoekbeschermers.
– Wanneer u de ruimte heeft, plaats dan een bar of keukentafel. Vanaf deze plek kunnen uw kinderen gezellig met uw kletsen wanneer u aan het koken bent.
– Kies voor een inductiekookplaat. Deze koelt namelijk meteen af wanneer u de pan van de plaat haalt.
– Plaats uw oven zo hoog mogelijk buiten het bereik van de kinderen.
– Plaats kinderslotjes op de keukenkastjes waar ze niet bij mogen kom. Bijvoorbeeld omdat er schoonmaakmiddel in zit.
– Wilt u graag een kokendwaterkraan? Kies dan voor een kindvriendelijke variant. Deze bevat namelijk extra beveiliging.

Wij hopen dat u geïnspireerd bent geraakt met deze tips voor het creëren van een veilige keuken. Heeft u zelf nog tips van hoe u de keuken veilig houdt voor kinderen? Laat het ons dan weten! Samen zorgen we ervoor dat elke keuken een fijne en gezellige plek wordt voor heel het gezin!

Songül

Geef een vrolijke touch

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd naar wat u vond van de tips om een kindvriendelijke keuken te creëren. Kom gerust langs in onze winkel voor vragen of advies! Wilt u nog meer tips? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd welke tips u heeft toegepast.

Laatste trends