Dubbel veel kookplezier met een parallel keuken

Handige tips

Geschreven door: Songül op 05 december 2023

In de wereld van keukenontwerpen zijn er talloze indelingen om uit te kiezen. Een populaire optie die zowel veelzijdigheid als efficiëntie biedt, is de parallelle keuken. De parallelle keukenopstelling is een indeling die deze aspecten perfect combineert, waardoor een efficiënte en aantrekkelijke kookomgeving ontstaat.

parallel keuken licht

De opstelling van een parallel keuken

Een parallelle keuken, ook wel bekend als een dubbele-lijn keuken, heeft twee lange werkbladen die parallel aan elkaar geplaatst zijn met voldoende bewegingsruimte er tussen. Dit ontwerp maakt een duidelijke scheiding van kook- en opslagruimte mogelijk. Met alle apparaten, kasten en werkplekken binnen handbereik biedt een parallelle keuken een naadloze en georganiseerde kookervaring.

Waarom kiezen voor een parallel keuken?

Efficiënte keuken: In een parallelle keukenopstelling beweegt u makkelijk door de korte loopafstanden. Het is een efficiënte keuken. Het maakt het mogelijk om gemakkelijk tussen kook-, snij- en voorbereidingsgebieden te bewegen, waardoor het koken een gestroomlijnde ervaring wordt.

Veelzijdige ontwerpmogelijkheden: Parallelle keukens bieden een breed scala aan ontwerpmogelijkheden om aan verschillende persoonlijke voorkeuren en interieurstijlen te voldoen. Of u nu voor een strakke moderne of een gezellige traditionele variant kiest, de parallelle indeling kan worden aangepast aan uw unieke smaak. Van het kiezen van het werkbladmateriaal tot het beslissen over kastafwerkingen, de ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om parallelle keukens.

Optimaal gebruik van de ruimte: Een van de grootste voordelen van een parallel keuken is het vermogen om de ruimte optimaal te benutten. Door beide muren te gebruiken, biedt deze indeling voldoende opbergruimte. U kunt zowel boven- als onderkasten aan beide zijden installeren, waardoor er veel ruimte is voor al uw kookgerei, keukengerei en voorraadartikelen. Bovendien blijft het centrale gedeelte vrij, waardoor u gemakkelijk kunt bewegen binnen de keuken.

parallel keuken smal

Tips voor het ontwerpen van een parallel keuken

Als u een parallel keuken wilt laten ontwerpen, zijn er een aantal dingen waarop u kunt letten.

  • Zorg ervoor dat de doorgang tussen de twee keukenelementen voldoende breed is. Een breedte van minimaal 1 meter is aan te raden.
  • Plaats de kookplaat en de spoelbak in hetzelfde keukenblok. Dit zorgt voor een efficiënte werkstroom.
  • Denk goed na over de opbergruimte. Zorg ervoor dat u voldoende ruimte heeft voor alle keukenspullen die u wilt opbergen.

Natuurlijk denken onze keukenspecialisten graag met u mee! U kunt bij ons een gratis 3D-ontwerp laten maken.

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Kom langs bij ons in de showroom of maak alvast een afspraak om uw wensen voor een parallel keuken te bespreken.

Laatste trends