Dit zijn de top 6 schoonmaak tips voor uw keuken

Handige tips

Geschreven door: Songül op 29 maart 2024

Het schoonmaken en onderhouden van de keuken is essentieel om bacteriën te voorkomen en hygiëne op pijl te houden, waardoor de keuken het hele jaar fris blijft. Bent u van plan de keuken grondig schoon te maken? Ontdek onze 5 tips voor een glanzend schone keuken.

 

Küchen-Dump - Ontwerp zonder titel (14)

1. Maak gebruik van schone doeken

Het begint allemaal met het gebruik van schone doeken bij het schoonmaken van uw keuken. Zelfs vochtige doeken kunnen ongemerkt vuil en bacteriën bevatten die zich verspreiden over uw werkbladen en oppervlakken. Zorg ervoor dat uw vaatdoeken en theedoeken wast op een temperatuur van minstens 60°C. Op deze temperatuur worden bacteriën effectief gedood en wordt uw wasgoed gereinigd. Als uw keuken extreem vuil is, is het aanbevolen om eerst keukenpapier te gebruiken om het ergste vuil te verwijderen.

2. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen

Tijdens het schoonmaken is het belangrijk om geen desinfecterende middelen, bleek of azijn te gebruiken. Deze schoonmaakmiddelen zijn hardnekkig waardoor ze uw keuken en keukenblad kunnen aanpassen. Hoe agressiever het middel, hoe eerder er schade zal ontstaan. Maak gebruik van warm water met een scheutje allesreiniger, dit is bruikbaar op alle oppervlakken. 

Songül

Hoe agressiever het middel, hoe eerder er schade zal ontstaan.

4. Reinig uw vaatwasser

Om nare geurtjes te voorkomen en schoon servies te garanderen, is het essentieel om regelmatig uw vaatwasser grondig te reinigen. In plaats van direct naar schoonmaakmiddelen te grijpen, is het belangrijk om eerst de oorzaak van eventuele problemen vast te stellen. Voor een diepgaande reiniging van de vaatwasser kunt u het heetste programma gebruiken om vet en vuil te verwijderen. Bovendien is het raadzaam om de filters, sproeiarmen en rubberen afdichtingen schoon te maken. Op die manier bent u verzekerd van een fris resultaat bij elke wasbeurt.

opbergruimte minimalistische keuken
duurzame keuken - duurzaammateriaal

4. Ontdooi uw vriezer

Het is verstandig om uw vriezer eens per jaar te ontdooien. Opgehoopt ijs kan de ruimte beperken en de functie van de vriezer verminderen. Haal eerst alle items uit de vriezer en schakel hem uit. Plaats een schaaltje met heet water in de vriezer en leg enkele theedoeken neer om het vocht op te vangen. Nadat de vriezer volledig ontdooid is, maak hem schoon en schakel hem weer in.

5. Oven en magnetron schoonmaken

Niets is zo onaangenaam als etens en bakresten in de oven. Daarom is het essentieel om uw oven en/of magnetron niet over te slaan tijdens uw schoonmaakroutine. Begin met het legen van de oven en verwijder alle kruimels en zichtbare resten. Voor het reinigen van de binnenkant kunt u baking soda gebruiken of enkele plakjes citroen op 200°C voor een paar minuten laten verwarmen. Tot slot kunt u het rooster en de ovenplaat reinigen door een klein scheutje schoonmaakazijn te gebruiken en dit te laten inwerken.

6. Haal alle voorraad kasten leeg

Nadat al uw apparaten schoon zijn, zijn de voorraadkasten de laatste stap. Controleer al uw producten op de houdbaarheidsdatum en verwijder kleine restjes die u niet meer wilt bewaren. Herschik de kastjes en maak de voorraadpotten schoon. Gebruik een stofzuiger om kruimels en restjes uit de kastjes te verwijderen. Tip: vergeet niet om uw kruidenpotjes schoon te maken, omdat hier vaak veel bacteriën op blijven hangen.

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wilt u graag deskundig advies over een apparatuur in uw keuken? Wij helpen u graag! Samen met Küchen-Dump kunt u de stap zetten naar een een fijne keuken om in te koken en leven. Kom langs bij ons in de showroom of maak alvast een afspraak.

Laatste trends