De kracht van een rustige keuken

Handige tips

Geschreven door: Songül op 25 september 2023

De keuken is een belangrijke plek in het huis. Voor veel mensen is dit de plek waar de dag begint met een goed ontbijt of het lezen van het laatste nieuws. Ook is het de plek waar de familie samenkomt na een dag werken of school. Door alle activiteiten die plaats vinden in de ruimte, is het niet gek dat deze snel rommelig wordt. Maar onderschat de kracht van een rustige keuken niet! Wij vertellen u graag meer hierover in deze blog.

Küchen-Dump - De kracht van een rustige keuken

De stijl van de keuken

De stijl van de keuken kan al veel bijdragen aan de rust in de keuken. Zo zijn er verschillende stijlen die perfect aansluiten bij rust. Een hiervan is de minimalistische stijl. Hierbij worden er zo min mogelijk keukenapparaten in het zicht geplaatst. Dit oogt al erg rustig. Daarnaast worden er ook zo min mogelijk potjes en andere accessoires in het zicht geplaatst.

Daarnaast heeft ook de kleurkeuze invloed op de stijl van de keuken. Een rustige, neutrale kleur zal voor meer rust in het geheel zorgen. Maar het is niet onmogelijk om met fellere kleuren een rustige keuken te krijgen! Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden om toch de rust in de ruimte te krijgen.

Küchen-Dump - de kracht van een rustige keuken
Küchen-Dump - de kracht van een rustige keuken

Overzichtelijke indeling

De indeling van de keuken is van belang voor het bewaren van de rust in de ruimte. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld makkelijk het servies in de juiste kast zetten of makkelijk weer opbergen na het koken. Door ervoor te zorgen dat alles dicht bij elkaar zit voorkomt u dat u onnodig hoeft te lopen, waardoor de bereidheid om alles netjes op te ruimen verhoogd wordt.

Songül

Lichte kleuren maken een ruimte optisch groter

Verschillende organisatiemogelijkheden

Een keuken heeft verschillende apparaten en andere spullen die een plek nodig hebben. Maar hoe kunt u dit het beste doen zonder dat het een rommeltje wordt? Er zijn verschillende opbergmogelijkheden om de kracht van een rustige keuken te creëren. Losse apparaten op het keukenblad kunt u opbergen in de kast als u hier de ruimte voor heeft. Hier kan natuurlijk nog de keuze worden gemaakt tussen het houden van de veelgebruikte apparaten in het zicht. Hierdoor hoeft u niet iedere dag dezelfde apparaten te pakken uit de kast.

Daarnaast zijn er tegenwoordig vele lade-indelingen mogelijk voor het net opruimen van verschillende spullen. Deze lade-indelingen kunt u natuurlijk ook in de kast hanteren door het werken in verschillende categorieën. Hierdoor creëert u een overzichtelijke ruimte en heeft u ook altijd een geschikte plek voor de verschillende spullen die u in de keuken nodig heeft.

Lees meer over de mogelijkheden voor het organiseren van de keukenlade.

keukenopslag
Küchen-Dump

Stel uw rustige keuken samen met professionele hulp

Wanneer u het zelf lastig vindt om de keukenindeling te maken waarbij rust het hoofdelement is, kunt u ook hulp vragen bij het indelen van de keuken. Onze adviseurs denken graag met u mee over de perfecte indeling van de keuken. Daarnaast kunnen zij u ook adviseren over de verschillende kleurmogelijkheden om een krachtige en rustige keuken te realiseren.

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wilt u graag deskundig advies om uw eigen rustige keuken samen te stellen? Wij helpen u graag! Kom langs bij ons in de showroom of maak alvast een afspraak.

Laatste trends