Dit zijn de keukentrends van 2024

Handige tips

Geschreven door: Songül op 26 oktober 2023

Gaat u in het nieuwe jaar uw keuken verbouwen? Het jaar 2024 belooft spannende nieuwe keukentrends en innovaties te brengen. Ontdek bijvoorbeeld de charme van donkerbruin hout, handige nisjes en zachte zandkleuren. Wij hebben een aantal fijne keukentrends van 2024 voor u op een rijtje gezet. Laat u inspireren!

Küchen-Dump - keukentrends 2024

Een luxe & warme stijl met donkerbruin hout

In 2024 staat donkerbruin hout centraal als een populaire keuze voor keukenkasten en meubels. Deze rijke, aardse kleur voegt warmte en verfijning toe aan uw keuken waardoor het een knusse plek wordt. Door donkerbruin hout te combineren met contrasterende elementen, zoals lichte werkbladen of metallic accenten, kunt u een visueel aantrekkelijk contrast creëren.

Terug van weggeweest; grepen in de keuken

Ondanks dat greeploze keukens nog altijd populair zijn, keren in 2024 langzaam de keukengrepen terug. Door het toevoegen van deze subtiele elementen geeft u de keuken een stukje persoonlijkheid. Van stoer en sfeervol tot stijlvolle handgrepen voor keukenkastjes. Breng de klassieke charme terug in uw huiselijke keuken.

Küchen-Dump - donkerbruin
Küchen-Dump - grepen

Zachte aardse zandtinten zijn dé keukenkleuren van 2024

Bij het ontwerpen van een keuken, staat het bepalen van de kleur centraal. In 2024 zijn aardse zandtinten dé kleuren, van zacht beige tot warm taupe. Neutrale kleurenpaletten blijven dus het populairst in keukenontwerpen. De keukenstijl waarbij deze kleuren vaak terugkomen is Japandi. Maar eigenlijk past een beige en taupe keuken in verschillende interieurstijlen. Natuurlijke tinten creëren een serene en uitnodigende sfeer in de keuken. Door zandkleurige kasten te combineren met strakke witte werkbladen en accenten, kunt u een harmonieuze en moderne uitstraling creëren.

Natuur geïnspireerde kleuren voor uw keukenontwerp

Bent u geen fan van de aardse zandtinten? Dan kunt u in 2024 ook los gaan met de wat levendige kleuren. Natuurlijke kleuren, zoals aardse groentinten en subtiele blauwtinten, winnen aan populariteit voor keukenmuren, achterwanden en zelfs apparaten. Deze rustgevende tinten creëren een rustige omgeving en leggen een sterke verbinding met de natuur.

Songül

Deze kleuren passen bij verschillende interieurstijlen

Küchen-Dump - aardse tinten met wit werkblad
Küchen-Dump - groentint

Een nis als ultieme keukentrend

Een van de meest prominente keukentrends van 2024 is het gebruik van een nis. En dat is niet gek, want een nis brengt veel voordelen met zich mee. Of het nu gaat om een speciale koffiehoek, een wijnrek of een displayruimte voor uw favoriete keukenapparaat, nissen bieden praktische oplossingen. Daarbij geeft een nis een stijlvolle touch aan uw keuken en creëert het een opgeruimde uitstraling.

Less is more met een minimalistisch ontwerp

De trend van minimalisme zet ook in 2024 door met strakke lijnen, verborgen opslag en weinig rommel. In een wereld vol prikkels en hectiek is thuiskomen in een serene en georganiseerde keuken een verademing. Overbodige elementen en drukke accessoires maken plaats voor eenvoud en doelmatigheid.

Küchen-Dump - nis
Küchen-Dump - minimalistisch
Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

De keukentrends van 2024 bieden talloze mogelijkheden om uw ruimte te transformeren tot een droomkeuken. Omarm de trends en laat uw verbeelding de vrije loop. Wilt u weten hoe u de keukentrends kunt toepassen in uw keuken? Maak dan een afspraak of kom langs in onze showroom. Onze keukenspecialisten helpen u graag met een persoonlijk keukenontwerp!

Laatste trends