De keukentrends van 2022!

Handige tips

Geschreven door: Songül op 05 mei 2022

Elk jaar zien we weer nieuwe keukentrends terugkomen. Ook dit jaar zijn er weer een tal aan nieuwe trends bijgekomen! Wilt u dus binnenkort uw keuken vernieuwen? Wij laten u weten wat de keukentrends van 2022 zijn! Zo helpen we u bij het ontwerpen van uw droomkeuken. Kom gerust eens langs in een van onze winkels.

gekleurde kranen

Durf te kiezen voor metaal

Wanneer u iets anders wilt dan een standaard keuken, dan kunt u wellicht de metaallook keuken proberen. Het is een gedurfde keuze, maar ook zeker een mooie unieke keuze! Bij de metaallook keuken, moet u denken aan de kleuren brons, goud en metaal. Door materialen als hout toe te voegen, maakt u de keuken toch wat meer divers. Maak bijvoorbeeld het werkblad van hout of voeg houtplanken toe aan de keuken. En voila! U heeft een unieke metaallook keuken!

beste kleuren voor in de keuken
beste kleuren voor in de keuken

Pastelkleuren zijn weer helemaal in!

Tegenwoordig zien we dit steeds vaker voorbij komen, pasteltinten in de keuken. De trend waarbij eerst alle keukens donker moesten, is nu steeds meer aan het omslaan naar de weer wat lichtere kleuren. Vooral de tinten zandgroen en Sahara beige worden veel gebruikt in de keuken. Omdat deze kleuren erg neutraal zijn, kunnen er nog verschillende kleuren worden toegevoegd. Zo kunt u zelf zoveel kleuren toevoegen als u zelf wilt. Wilt u gaan voor een rustig ogende keuken? Kies dan voor een pasteltint keuken!

Songül

VOORAL DE TINTEN ZANDGROEN EN SAHARA BEIGE WORDEN VEEL GEBRUIKT

Zwart blijft populair

We kunnen er niet omheen, de zwarte keuken blijft nog steeds populair! Een zwarte keuken zorgt voor een chique, maar ook zeker luxe ogende uitstraling. Veel mensen kiezen ervoor om een volledig zwarte keuken in te richten, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om delen zo in te richten. Denk bijvoorbeeld aan de keukenkasten die u zwart laat of juist het kookeiland. Er is veel mogelijk! Wanneer u wat meer afwisseling wilt, kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld hout toe te voegen. Wat ook erg mooi is bij een zwarte keuken is marmer.

matzwarte keuken schoonhouden
greeploze keuken
Songül

IN EEN ANDERE KLEUR OF MET IETS UNIEKS

Rijke uitstraling: de gouden kraan!

Tegenwoordig zien we in keukens niet meer de standaard zilveren kranen van vroeger. Er wordt steeds vaker gekozen voor een kraan in een andere kleur of met iets unieks. Een voorbeeld van een veel gekozen kraan is de gouden kraan. Vooral in een donkere keuken of keuken met marmer is deze kraan een erg mooie toevoeging. Het geeft uw keuken toch een net uniekere en luxueuze touch!

Onmisbaar in de keuken: de anti-fingerprintcoating!

Iets waar veel mensen zich aan kunnen ergeren zijn de vingerafdrukken die zichtbaar blijven op de keukenkastjes, koelkast of waar dan ook. Vooral als u een mat zwarte of andere donkere kleur keuken heeft, blijven deze afdrukken goed zichtbaar. Hiervoor is nu de perfecte oplossing! Namelijk de anti-fingerprintcoating! Hiermee blijven alle keukenkastjes erg netjes en zijn er geen vingerafdrukken meer te zien!

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd naar wat u vond van de keukentrends van 2022! Kom gerust langs in onze winkel voor vragen of advies! Wilt u nog meer tips? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd op welke manier u de betonlook stijl in uw keuken heeft toegepast.

Laatste trends