De ideale barkruk kiezen

Handige tips

Geschreven door: Songül op 07 juni 2023

Bij het inrichten van een bar, keukenbar of thuisbar is het kiezen van de juiste barkruk essentieel. Het bepalen of u gaat voor een verstelbare of vaste barkruk, de zithoogte en het aantal barkrukken zijn belangrijke overwegingen. Hier bespreken we deze belangrijke aspecten om u te helpen om de ideale barkrukken te kiezen en een comfortabele en stijlvolle omgeving te creëren.

Küchen-Dump - Ontwerp zonder titel (10)

Zithoogte

De juiste zithoogte van de barkruk is essentieel voor het comfort van uw gasten. De standaardzithoogte voor een barkruk is meestal tussen de 75 en 80 centimeter. Deze hoogte is geschikt voor bars met een hoogte van ongeveer 100 tot 110 centimeter. Het is daarom heel belangrijk om de hoogte van uw eigen bar te meten voordat u barkrukken aanschaft. Zorg er dus voor dat er voldoende beenruimte is tussen de bovenkant van het zitvlak en de bar. Hierdoor kunnen gasten comfortabel zitten en hun benen onder de bar plaatsen zonder ongemak.

Küchen-Dump - 125 (2)
Küchen-Dump - 124

Aantal barkrukken

Het aantal barkrukken dat u kunt plaatsen is afhankelijk van de beschikbare ruimte. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen elke barkruk te laten, zodat gasten comfortabel kunnen zitten en zich kunnen verplaatsen. Over het algemeen raden experts aan om ongeveer 60 centimeter tussen elke barkruk te laten. Dit zorgt voor voldoende bewegingsruimte en voorkomt dat gasten te dicht op elkaar zitten.

Songül

zodat gasten comfortabel kunnen zitten

Küchen-Dump - 122
Küchen-Dump - 123

Verstelbaar of vast

De eerste keuzes die u moet maken bij het selecteren van barkrukken is of u gaat voor verstelbare of vaste exemplaren. Verstelbare barkrukken bieden flexibiliteit en gemak, omdat ze kunnen worden aangepast aan de hoogtes van uw bar. Dit is vooral handig als u een bar heeft met verschillende hoogtes of als u wilt dat gasten de mogelijkheid hebben om hun eigen zitpositie aan te kunnen passen. Vaste barkkrukken hebben daarentegen een stabiele hoogte en bieden een strakkere uitstraling.

Al met al is het kiezen van de ideale barkruk een combinatie van comfort, functionaliteit en stijl. Verstelbar of vaste barkrukken kunnen worden gekozen op basis van persoonlijke voorkeur en het gewenste gebruiksgemak. Het aantal barkrukken dat u kunt plaatsen, moet in overeenstemming zijn met de beschikbare ruimte en de indeling van de bar. En de zithoogte van de barkrukken moet worden afgestemd worden op de hoogte van de bar, zodat gasten comfortabel kunnen zitten.

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Weet u al welke barkrukken u wilt toevoegen aan uw keuken? Wij zijn erg benieuwd! Heeft u meer inspiratie nodig en wilt u de mogelijkheden met uw eigen ogen bekijken? Kom langs in onze showroom. Daar kunt u nog meer inspiratie opdoen!

Laatste trends