Creëer een natuurlijke look in uw keuken

Handige tips

Geschreven door: Songül op 02 november 2022

We zien steeds meer groene en natuurlijke elementen terug in ons interieur én ook in de keuken stijgt de populariteit. Natuur in de keuken geeft een rustige en warme uitstraling. Bent u een echte buitenliefhebber? Of bent u gek op een botanische look? Haal dan het buitenleven naar binnen en creëer met onze handige tips een natuurlijke look in uw keuken.

natuurlijke look in de keuken

Natuurlijke materialen in uw keuken

Een keuken in natuurstijl kunt u geheel naar smaak inrichten.Natuurlijke materialen zijn makkelijk met elkaar te combineren en warme aardekleuren zorgen voor een gezellige sfeer.

Natuursteen, marmer en beton
Natuursteen is het perfecte materiaal om een natuurlijke look te creëren in uw keuken. Vooral op het gebied van keukenbladen kunt u gebruik maken van dit materiaal. Met natuursteen kunt u alle kanten op: van donker graniet tot uniek marmer. Ook een betonlook aanrechtblad of betonlook keukenkastjes doen het erg goed in een natuurlijke keukenstijl.

Hout
Gaat uw voorkeur eerder uit naar hout? Dan kunt u hiermee een prachtige natuurlijke look creëren. Hout is beschikbaar in vele kleurtinten waardoor het vrijwel in ieder interieur past. U kunt ervoor kiezen om uw keuken volledig van hout te maken, maar u kunt het ook subtiel houden door gebruik te maken van houten accessoires, houten wandplanken of een houten keukenblad.

Küchen-Dump - Ontwerp zonder titel – 2023-02-16T095227.436
Küchen-Dump - Ontwerp zonder titel – 2023-02-16T095331.399

Natuurlijke uitstraling met planten

Het plaatsen van verschillende planten, bloemen en kruiden creëren de perfecte botanische look in uw keuken. Het frisse groen zorgt voor een huiselijk gevoel en geeft een vrolijke touch. Enkele sierplanten of verse kruiden op het aanrecht kunnen al een verschil maken. U bepaalt zelf hoe ver u wilt gaan. Om een jungle te voorkomen kunt u ervoor kiezen om nissen te plaatsen in de keuken, zodat de planten hun eigen plek krijgen.

Onze favorieten planten in de keuken:

– Kruidenplantjes, ze zijn niet alleen stijlvol maar ook praktisch om direct de heerlijkste gerechten klaar te maken.

– Hangplant de scindapsus en de klimop, nemen weinig ruimte in beslag en zijn ideaal als u een kleinere keuken heeft.

– Kleine fruitboom: citroenboom, een geurende plant met een prachtig uiterlijk dankzij haar felgele kleur.

Songül

Geef een vrolijke touch

natuurlijke look in de keuken
natuurlijke look in de keuken

Koken voor het raam

Kijkt u graag naar buiten tijdens het koken? Dan kunt u de keukenindeling met een kookeiland zo aanpassen dat u vol van het uitzicht kunt genieten. Uw keuken hoeft dus niet meer verbannen te worden naar de muur en u kunt spelen met lichtinval.

Songül

Kunt u ook kiezen voor lookalike kunststof

Kleine aanpassingen, groot verschil

Als uw keukenindeling al vaststaat, dan kunt u ook met een paar kleine aanpassingen uw keuken een natuurlijke uitstralingen geven. Kies bijvoorbeeld voor houten keukenaccessoires of accessoires met een natuurlijke tint. De kleuren goud, bruin, groen en geel kunnen de natuurlijke uitstraling in een ruimte versterken.

Laat je inspireren

Met de juiste materialen en kleuren maakt u van uw keuken een sfeervolle natuurlijke plek. Spreekt het onderhoud van natuurlijke materialen u minder aan, dan kunt u ook kiezen voor lookalikes uit kunststof. Een werkblad met marmerlook is bijvoorbeeld een goede optie. Vindt u neutrale kleuren een beetje saai? Dan kunt u gaan voor een knalkleur voor extra sensatie. De natuurlijke stijl biedt veel mogelijkheden waardoor voor alle wensen natuurtinten mogelijk zijn in een keuken.

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd naar wat u vond van de tips om de natuur terug te laten komen in de keuken! Kom gerust langs in onze winkel voor vragen of advies! Wilt u nog meer tips? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd welke tips u heeft toegepast in de keuken.

Laatste trends