4 slimme tips voor een kleine keuken

Handige tips

Geschreven door: Songül op 22 augustus 2023

Of u nu in een appartement woont of een voorkeur heeft voor een compacte keuken, u wilt natuurlijk het maximale uit uw kleine keuken halen. Daarom is het cruciaal om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen. We geven u 6 tips om het beste uit uw kleine keuken te halen.

4 slimme tips voor een kleine keuken

Wat is een slimme indeling voor een kleine keuken?

Een slimme keukenindeling is de sleutel tot succes in een kleine ruimte. Overweeg een L-vormige of U-vormige opstelling om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Plaats de meest gebruikte apparaten en werkbladen binnen handbereik. Twijfelt u welke indeling het beste bij uw ruimte past? Laat dan door een van onze specialisten een vrijblijvende 3D-tekening maken.

4 slimme tips voor een kleine keukens
L-keuken

1. Kies voor lichte kleuren

Wanneer u de indeling duidelijk heeft, is het tijd om inspiratie op te doen. U kunt verschillende kanten op. Als u een kleine keuken heeft, adviseren wij om voor lichte kleuren te kiezen. Hierdoor oogt de ruimte vaak al snel groter dan het is. Ga bijvoorbeeld voor een witte keuken met een houten werkblad.

Songül

Lichte kleuren maken een ruimte optisch groter

2. Ga de hoogte in met ophangsystemen

Wanneer de vloerruimte beperkt is, denk dan verticaal! Door hoge kasten tot het plafond te installeren creëert u extra opbergruimte voor potten, pannen en voorraad. Kiest u voor open planken aan de muur, dan kan dit een handige plek zijn voor borden en glazen.

keukenopslag
Ophangsystemen

3. Maak gebruik van handige opslagoplossingen

Investeer in slimme opslagoplossingen zoals ladeverdelers, uittrekbare rekken en inbouwmanden om de beschikbare ruimte te maximaliseren. Ook een uitschuifbare kraan kan kostbare ruimte besparen in de gootsteen.

4. Stel de keukenapparatuur slim samen

Tijdens het maken van een indeling wordt er al nagedacht op welke plek u wilt koken, waar de koelkast moet en hoe groot het keukenapparatuur moet zijn. Bij een kleine keuken gaat praktisch vaak boven luxe. Overweeg daarom ruimtebesparende apparaten, zoals een combimagnetron of een inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging.

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wilt u graag deskundig advies om het maximale uit uw kleine keuken te halen? Wij helpen u graag! Kom langs bij ons in de showroom of maak alvast een afspraak.

Laatste trends