Ontdek verschillende stopcontacten voor in de keuken

Ontdek verschillende stopcontacten voor in de keuken

Door Songül
“BELANGRIJK IN UW KEUKENONTWERP”

Wilt u binnenkort een nieuwe keuken aanschaffen? Dan denkt u misschien niet gelijk na over de plaatsing van stopcontacten. Toch is het belangrijk om dit mee te nemen in uw keukenontwerp. Wij geven u handige tips!

Lijst aan keukenapparaten

In een moderne keuken wilt u genoeg stopcontacten hebben, omdat u al uw apparaten makkelijk wilt gebruiken. Een doorsnee keuken heeft al snel 15 tot 20 aansluitpunten. Maar waar moet u precies rekening mee houden? Het makkelijkste is om een lijst te maken van alle vaste apparaten die u wilt gebruiken in uw keuken (zoals een koelkast en een magnetron). Als u duidelijk heeft welke apparaten dit zijn, dan kunt u gaan nadenken over waar u de apparaten wilt plaatsen. Maak daarnaast nog een lijst van apparaten die u af en toe gebruikt en weer opbergt (zoals een broodrooster, mixer of een oplader van een telefoon voor het lezen van een recept).

Logische en praktische plaatsing van stopcontacten

In principe kunt u stopcontacten overal in uw keuken plaatsen, maar de plaats is afhankelijk van waar u de apparaten wilt gebruiken. Als dit duidelijk is, dan kunt u de plek bepalen. U wilt voorkomen dat er lange snoeren over uw aanrechtblad komen. Dat is gevaarlijk, niet handig en niet mooi. Het is verplicht om minstens 30 cm afstand te houden tot de kraan en een kookplaat.

“VOORKOM LANGE SNOEREN OVER UW AANRECHT”

Welke soorten stopcontacten zijn er voor de keuken?

De mogelijkheden qua soorten stopcontacten zijn eindeloos; zwarte, witte of andere kleuren stopcontacten, verschillende designs, enkelvoudige of meervoudige stopcontacten. Voor elke keukenstijl zijn er handige stopcontacten te verkrijgen:

  • Inbouw stopcontacten verborgen onder een dekseltje
  • Inbouw of onderbouw stopcontacten in de keukenkasten
  • Stopcontacten verzonken in het keukenblad
  • Hoek stopcontacten
  • Powerports
  • Wandcontactdoos
“SLIMME MANIEREN OM STOPCONTACTEN STRAK TE INSTALLEREN”

Kookeiland

Bij een kookeiland zijn er slimme manieren om stopcontacten strak te installeren. Ze worden vaak in of onder het aanrechtblad verwerkt. Het is dan niet nodig om een verlengsnoer te gebruiken. Ook een powerport is een goede optie. Deze contactdoos komt tevoorschijn als u er op drukt. Het is onzichtbaar en popt alleen op bij gebruik.

Rechte keuken, hoekkeuken, L-keuken of U-keuken

Bij een rechte keuken, hoekkeuken, L-keuken of U-keuken grenst het keukenblok bijna altijd tegen een muur. Een stopcontact in de wand boven het werkblad is dan de meest logische keuze. Het is ook een voordelige optie. U kunt kiezen uit verschillende designs en kleuren, zodat de wandcontactdoos perfect bij uw keukenstijl past.

Gratis inspiratie opdoen
Handige schoonmaaktips voor in de keuken
Handige schoonmaaktips voor in de keuken

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd naar wat u vond van de tips over de stopcontacten de keuken! Kom gerust langs in onze winkel voor vragen of advies! Wilt u nog meer tips? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd welke tips u heeft toegepast in de keuken.

Geïnspireerd geraakt?

Droom verder

Droomt u al over die nieuwe keuken? Bekijk dan alle keukenstijlen en keukenindelingen in ons inspiratie magazine. Geheel gratis én vrijblijvend.

Magazine aanvragen