Een landelijke keuken

Een landelijke keuken

Door Songül
“ER WORDT VAAK GEDACHT AAN EEN KEUKEN VAN EEN BOERDERIJ”

Bij een landelijke keuken wordt er vaak gedacht aan een keuken van een boerderij. Maar tegenwoordig wordt deze keukenstijl ook veel gebruikt bij een modern interieur. Met een landelijke stijl is veel mogelijk, waardoor u helemaal zelf kunt ontdekken wat het beste bij u past. Om u een beter beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is met een landelijke keuken hebben wij wat opties voor u op een rijtje gezet.

Een gezellige sfeer

Eén ding is wel zeker, een landelijke keuken zorgt voor veel sfeer. Bij deze stijl wordt er gebruik gemaakt van verschillende materialen, zoals hout en natuursteen. Zoals eerder verteld is kunt u deze materialen geheel naar eigen wens inrichten. Wilt u bijvoorbeeld een lichte keuken? Dan kunt u kiezen voor lichte houtkleuren. Toch meer fan van wat donkerdere kleuren? Dan kunt u altijd kiezen voor donkerdere houtsoorten. En zo kunt u zelf alles inrichten!

Het gebruik van houtsoorten en natuurlijke materialen zorgt voor een kalme maar ook gezellige sfeer. Het geeft u het echte buitenleven gevoel.

Inspiratiemagazine aanvragen

Accessoires

Met keukenaccessoires kunt u helemaal los gaan! Shop leuke authentieke potten en snijplanken. Het voordeel van een landelijke keuken is dat niet alles strak en opgeruimd hoeft te zijn, maar dat het er geleefd uit mag zien. Hang leuke planken op de muur en zet er bijvoorbeeld leuke plantjes of lijstjes op. Ook kunt u werken met verschillende rekken. Denk hierbij aan een pannenrek die u boven uw keukenblok kunt hangen of een keukengerei die op een leuke manier op de muur kan worden opgehangen.

“SHOP AUTHENTIEKE POTTEN EN SNIJPLANKEN”

Muren en kleuren

Met het aankleden van de muren kunt u ook verschillende kanten op. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een muur in de keuken onbehandeld te laten. Hierdoor zullen de stenen nog te zien zijn, wat zorgt voor een robuuste uitstraling. Mocht dit niet helemaal uw ding zijn, dan kunt u er ook voor kiezen om de muren te laten stuken met ruw materiaal.

Bij deze stijl wordt er vaak gebruik gemaakt van natuurlijke tinten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grijs, beige of zandtinten. Mocht u nou net wat meer kleur willen toevoegen aan uw keuken, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een terracotta kleur.

De inrichting

De basis voor een landelijke keuken is hout. Wees creatief en ontdek welke combinatie het mooiste past bij uw keuken. Gaat u bijvoorbeeld voor alleen een achterwand van hout? Of laat u uw gehele keukeneiland van hout maken? Er is van alles mogelijk!

Gratis inspiratie opdoen
landelijke keuken

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wilt u nu ook de landelijke stijl in uw keuken? Kom gerust langs in onze winkel voor advies! Nog meer tips? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd op welke manier u de landelijke stijl in uw keuken heeft toegepast.

Geïnspireerd geraakt?

Droom verder

Droomt u al over die nieuwe keuken? Bekijk dan alle keukenstijlen en keukenindelingen in ons inspiratie magazine. Geheel gratis én vrijblijvend.

Magazine aanvragen