Een betonlook keuken, robuust en stoer!

Een betonlook keuken, robuust en stoer!

Door Songül
“OP VERSCHILLENDE MANIEREN TOE TE PASSEN”

Met een betonlook keuken kunt u veel verschillende kanten op gaan. Dit is dan ook één van de redenen dat deze stijl de laatste tijd veel terug te zien is in de keuken. U kunt er geheel uw eigen draai aan geven. Er zijn namelijk verschillende soorten materialen en structuren die passen bij deze stijl. In deze blog vertellen wij u meer over de betonlook in de keuken!

Toepassen op verschillende manieren

De betonlook is op verschillende manieren toe te passen in de keuken. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de gehele keuken in deze stijl te creëren, maar u kunt ook alleen delen van de keuken deze stijl geven. Denk hierbij aan keukenkastjes die u een mooie grijze kleur geeft of een achterwand die u met beton laat stuken. Ook kan er natuurlijk worden gekozen voor een betonnen vloer. Let er hier wel bij op dat het uw keuken wat donkerder kan laten uitkomen.

Inspiratiemagazine aanvragen

Warmte toevoegen

Wanneer u meer warmte wilt toevoegen aan de betonlook kunt u ervoor kiezen om hout toe te voegen. Hout zorgt voor warmte en levendigheid en gaat goed samen met de betonkleur. Voeg houten accessoires, planken of keukenkastjes toe om de warmte te creëren. Zoals al eerder verteld is kunt u met deze stijl geheel uw vrije loop!

“HOUT ZORGT VOOR WARMTE EN LEVENDIGHEID”

Materiaalgebruik

Ook beton is een natuurproduct. De structuur van beton is uniek en geeft een mooie en luxe uitstraling. Omdat bij intensief gebruik beton vaak kan gaan verkleuren, wordt er bij keukens vaak gebruik gemaakt van “nep beton”. U zal het verschil bijna niet zien. Het enige is, is dat het veel gebruiksvriendelijker is voor in de keuken en het niet snel zal beschadigen of verkleuren. Het nep beton is namelijk gemaakt van bijvoorbeeld keramiek.

Wanneer u wel kiest voor echt beton, zal u een rauwere uitstraling creëren. Dit komt doorat het geschuurde effect nog terug te vinden is. Een voordeel van echt beton is dat het hittebestendig is. U kunt er dus gerust hete pannen op plaatsen zonder dat er vlekken zullen ontstaan.

Mogelijk bij elke keukenstijl

Mocht u uw keuken niet volledig in de betonlook stijl willen, dan kunt u deze stijl ook combineren met een andere. U vindt deze stijl namelijk ook terug in bijvoorbeeld een landelijke keuken of moderne keuken. Wanneer u niet precies weet hoe u deze stijl kunt laten terugkomen in uw keuken, dan kunnen de specialisten van Küchen-Dump u altijd adviseren!

Gratis inspiratie opdoen
betonlook keuken

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wij zijn erg benieuwd naar wat u vond van onze tips over een betonlook keuken! Kom gerust langs in onze winkel voor vragen of advies! Wilt u nog meer tips? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd op welke manier u de betonlook stijl in uw keuken heeft toegepast.

Geïnspireerd geraakt?

Droom verder

Droomt u al over die nieuwe keuken? Bekijk dan alle keukenstijlen en keukenindelingen in ons inspiratie magazine. Geheel gratis én vrijblijvend.

Magazine aanvragen