De perfecte combinatie: Een witte keuken met houten blad

Een prachtige witte keuken met houten blad is iets waar wij van dromen. De combinatie geeft een gevoel van rust en warmte. Een witte keuken zorg voor ruimte en licht terwijl een houten aanrechtblad de natuur in huis haalt. Deze combinatie komt u dan ook vaak tegen bij landelijke of Scandinavische keukens en creëert een tijdloze en fijne uitstraling.  Benieuwd naar de mogelijke combinaties en stijlen waarbij wit met hout wordt gecombineerd? Lees het in ons blogbericht.

Oneindige combinaties mogelijk

De keuken wordt vaak het hart van het huis genoemd. Dit is niet vreemd ook aangezien het een plek is waar alle dagelijkse bezigheden uitgevoerd worden. Een plek waar u heerlijke gerechten klaar maakt en de dag bespreekt met uw geliefden. Daarom is het goed om na te denken over hoe uw keuken eruit komt te zien. Wij vinden een witte keuken met houten blad de perfecte combinatie wanneer het om een rustgevende keuken gaat. Wit is dan ook de meest gekozen kleur wanneer het op de inrichting van keukens aankomt. Eigenlijk is dit ook niet zo gek aangezien een witte keuken tijdloos is. De kleur wit maakt ruimtes in huis groter en brengt rust met zich mee. Er zijn tal van witte keukens met verschillende combinatie en stijlen. U heeft keuze uit een witte landelijke keuken, witte moderne keuken, witte hoogglans keuken, mat witte keuken en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Al deze stijl keukens kunnen gecombineerd worden met een houten aanrechtblad.

Landelijk, modern of Scandinavisch

Een van de meest populaire combinaties van een witte keuken met houten aanrechtblad is dan ook de landelijke stijl. De combinatie wit en hout is een extreem goede match voor landelijke interieurs. Hierdoor voelen landelijke keukens altijd gezellig en warm aan. De witte keuken en het hout in rustieke stijl heeft een onmiskenbare charme. De keukenkastjes bestaan vaak uit wit of romige tinten met karakter.

Uiteraard is een witte keuken met houten blad ook een prima optie voor degenen die een moderne binnenruimte willen creëren. Zo zijn ze bijvoorbeeld in Scandinavië helemaal dol op witte keukens in combinatie met hout. Volgens hen zorgt een lichte keuken voor vrede en nodigt dit uit tot gesprekken en samenzijn. De combinatie met een houten aanrechtblad zorgt voor warmte en gemoedelijkheid. Zo wordt naast minimalisme en strakke lijnen ook gebruikt gemaakt van houten items, ter aankleding.

Houten aanrechtbladen

Wanneer u voor hout als uw aanrechtblad kiest, krijgt u altijd een unieke uitstraling doordat de nerven in het hout altijd anders zijn. Zo kunt u voor verschillende houtsoorten kiezen zoals hardhout of zachthout. Eikenblad is een voorbeeld van een harde houtsoort waarmee u een robuuste en stoere uitstraling creëert. Het onderhoud hierin is dan ook wel intensiever dan wanneer u voor een zachte houtsoort gaat. Het mooie aan een houten blad is dat u zelfde invulling bepaalt. Elk blad wordt speciaal op maat gemaakt voor de gewenste keuken.

Witte keukens met houten blad bij Küchen-Dump

Bent u net als ons ook verliefd geworden op de witte keuken met houten blad? En bent u benieuwd hoe deze combinatie bij u in uw keuken zal staan? Neem dan contact met ons op! Samen met u kijken we graag naar de mogelijkheden voor uw keuken.

Jeroen, trendwatcher bij Küchen-Dump

Ben je overtuigd en wil je ook een witte keuken met een houten blad? Of heb je nog tips/vragen? Laat het ons gerust weten! Daarnaast zijn we natuurlijk erg benieuwd hoe je onze tips heeft toegepast in de keuken.

Geïnspireerd geraakt?

Droom verder

Droomt u al over die nieuwe keuken? Vraag geheel gratis én vrijblijvend ons inspiratiemagazine aan.

Inspiratie magazine aanvragen